zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Boerenerfdag 2016 gaat bruisen

14 juli 2016 (door AalburgNet)

GENDEREN - Zaterdag 20 augustus staan de deuren van Laanboomkwekerij J.C. van der Beek wagenwijd open. Dit bedrijf in Genderen is gespecialiseerd in het telen van laan- en parkbomen zoals lindes, eiken, sierappels en sierperen. Tussen 10:00 en 17:00 uur zijn belangstellenden van harte welkom.

Daarnaast staat de kwekerij bekend om de fruitbomen van uitstekende kwaliteit. Wie wil neemt een kijkje bij de nieuwste fruitboomrassen, maar ook bij de streekklassiekers zoals de stoofpeer, ‘Roem van Altena’. Bezoekers ontdekken wanneer het de beste tijd is om bomen te verplanten of te snoeien en welke bomen het lekkerste fruit aan hun takken krijgen. Er zal ook een tiental hoveniers aanwezig zijn op het terrein en zij geven mensen  graag tuiniertips en antwoorden op al hun vragen.

Kinderen
De Boerenerfdag is een jaarlijks evenement van de ZLTO Altena Biesbosch. Met een gezellige en leerzame dag wil men jong en oud laten zien wat onze boeren en tuinders allemaal doen. De kids ontdekken  spelenderwijs waar al die lekkere en mooie natuurproducten vandaan komen, terwijl u antwoorden vindt op de vraag hoe onze agrariërs te werk gaan en waarom ze bepaalde keuzes maken.“Hoe worden die metershoge bomen eigenlijk verplaatst?”

Veel lokale bedrijven hebben een plekje bemachtigt op het terrein van de kwekerij. Zij willen de bezoekers graag laten kennismaken met hun producten. 'Kom proeven van hun kazen, honing, melk, ijs, brood, pap, fruit, vruchtensappen en nog veel meer.'  Wie zijn portemonnee meeneemt, neemt dan vast iets lekkers en/of moois mee naar huis…

Wie een rondleiding volgt of op het terras zit, weet dat zijn (haar) kinderen zich heerlijk vermaken in de knuffelhoek, bij het ponyrijden, tijdens het knutselen en bij de andere leuke activiteiten voor kids.

Adres
Het parkeren is aan de Parallelweg te Wijk en Aalburg en is die dag éénrichtingsverkeer vanaf de rotonde aan de kromme Nol (Kruising N283 en N267)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.