Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ondernemend Altena te gast op Vliegbasis Leeuwarden' Netwerken is ook samen de vliegshows bekijken en die waren er volop
21jun 2016

Ondernemend Altena te gast op Vliegbasis Leeuwarden

REGIO / LEEUWARDEN - Bijna 400 genodigden lieten zich vrijdag (10-6) op Vliegbasis Leeuwarden informeren over het thema "Samenwerken aan Start en Landingsbaan". Alles in het kader van een bedrijfslevenevent dat werd georganiseerd tijdens de Luchtmachtdagen 2016. Netwerkplatform Ondernemend Altena was er in Leeuwarden bij met een select gezelschap.

De centrale vraag tijdens deze werkgeversdag was waar Defensie en het bedrijfsleven elkaar zouden kunnen vinden in een veranderende wereld waar veiligheid niet vanzelfsprekend meer is. De inzet van reservepersoneel is voor de luchtmacht essentieel voor het goed kunnen uitoefen van hun taken. Tijdens het seminar werd nagedacht over visie en beleid om die inzet met hulp van werkgevers zo maximaal mogelijk te maken, waarbij een win-win-situatie uitgangspunt is.

Sprekers waren Göran Oscarsson en Jack Makoszewski uit Zweden, de vice-president van CGI Michiel Struijk, Angelien Eijsink, lid van de Tweede Kamerfractie voor de PvdA en Directeur Werving en Selectie kolonel Talitha Born. Alles onder leiding van dagvoorzitter (en voormalig staatsecretaris) Jack de Vries, die tot veler verbazing ook reservist bleek te zijn.

Demo's
Na afloop van het seminar was er volop gelegenheid tot netwerken en het volgen van de vele demo's die werden gevlogen. De vluchten van de nieuwe F35 was voor velen de kers op de netwerktaart. De vluchten samen met F16's, Apaches en een Hercules waren spectaculair evenals de show van de Britse Red Arrows en de Italiaanse Tri Colori.

Na de presentaties waren de aanwezigen eveneens getuige van de ceremoniële overdracht van het commando over de Koninklijke Luchtmacht dat overging van luitenant-generaal Alexander Schnitger op luitenant-generaal Dennis Luyt.

Organisatie
Ook zaterdag (11-6) werd het bedrijfslevenevent georganiseerd, zij het met een iets andere invulling. De werkgeversdagen kwamen tot stand door inzet van het Servicecentrum Employer Support Reservisten in samenwerking met het Commando Luchtstrijdkrachten, VNO-NCW/MKB en NIDV.

De Luchtmachtdagen trokken 280.000 bezoekers, een record. In 2014 bezochten 245.000 mensen het luchtmachtevent, toen op DHC Vliegbasis Gilze-Rijen. In 2017wordt het evenement gehouden op Vliegbasis Volkel.

(Foto boven AltenaSteden.net / onder KLu)Deel dit bericht met je vrienden!