Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ruim 200 deelnemers aan visiegroep één Altena' Woensdag de feestelijke kick off van de visiegroepen op Fort Altena
16mei 2016

Ruim 200 deelnemers aan visiegroep één Altena

ALTENA REGIO: Op weg naar één Altena. Aankomende woensdag wordt op fort Altena de allereerste bijeenkomst belegd van de groepen die een visie gaan uitwerken op één Altena. Dit op uitnodiging van de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Meer dan 200 belangstellenden hebben zich aangemeld om mee te doen in een visiegroep.

De ruim deelnemers hebben zich aangemeld na de oproep die de achterliggende weken heeft geklonken via de diverse media om vooral toch aan te haken bij deze groepen. Men kon dat individueel doen of als groepn. De inschrijving is inmiddels gesloten; er gaat nu gewerkt worden.
Tijdens de kick off maken de deelnemers kennis met elkaar en wordt de werkwijze uitgelegd van de visiegroepen. Deze gaan na 18 mei aan de slag met het opstellen van een eigen visie voor de nieuwe gemeente die per 1 januari 2019 gaat ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Uitnodiging
Deze week viel bij de mensen die zich hebben aangemeld de uitnodiging op de mat. Deze laat weten: 'De toekomstvisie wordt niet bedacht achter de bureaus op de drie gemeentehuizen. In plaats daarvan gaan visiegroepen uit de bevolking aan de slag met het opstellen van een eigen visie voor de nieuwe gemeente. Uit de visies die door de visiegroepen worden gemaakt zal de komende maanden dé toekomstvisie voor de nieuwe gemeente ontstaan.'

De bijeenkomst start om 18.00 uur uur zoals gezegd op Fort Altena.Deel dit bericht met je vrienden!