dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Ook muziekmaker Theo van der Wiel gedecoreerd

26 april 2016 (door AalburgNet)

HEUSDEN / VEEN:  Zoals zo velen vandaag onder valse voorwendselen gelokt werden naar dorpscentra of gemeentehuizen, overkwam dat ook Theo van der Wiel. De bekende radiomaker van Oké FM werd thuis in Oud-Heusden volledig verrast toen aan hem door burgemeester Jan Hamming een Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt.

Dat gebeurde na een opsomming van al datgene wat Van der Wiel als vrijwilliger heeft gedaan en nog doet. Steeds zaken waarbij de muziek centraal staat . Zoals burgmeester Hamming verwoordde: 'Jij bent een bijzonder mens in onze gemeenschap. Jij draait plaatjes en je brengt muziek in het leven van mensen en dat is bijzonder.'  Van der Wiel, normaal een man van veel woorden, was sprakeloos toen hem het versiersel werd opgespeld.  'Hier zijn geen woorden voor, maar ik ben ontzettend trots!'

Muziek
In het dagelijks leven is Van der Wiel vrachtwagenchauffeur. Daarnaast verhoogt hij op allerlei evenementen de sfeer door muziek te brengen, bij voorbeeld bij de kindervakantiespelen, sinterklaasintochten, de 80 van de Langstraat, truckersdagen, carnavalsvieringen en veel meer. En dat al vele jaren lang.

Wekelijks  is de decorandus iedere zaterdagmorgen te horen bij Oké FM met zijn muzikale programma Café Verkeerd. De radiomaker ontvangt in dat programma gasten en mensen kunnen platen aanvragen. Vanwege dat alles behaagde het  Zijne Majesteit om Theo van der Wiel hiervoor te benomen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Voor zijn echtgenote waren er lovende woorden en bloemen.

(Foto Oké FM - Huib de Groot)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.