zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie Aalburg wil onderzoek verkeersveiligheid Kromme Nol

22 april 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - ChristenUnie Aalburg maakt zich na de recente ongevallen zorgen over de verkeersveiligheid op de Kromme Nol in Wijk en Aalburg en wil dat de gemeente actie onderneemt. Het weggedeelte is van de provincie en daarom wil de ChristenUnie dat de gemeente met de provincie in overleg gaat om de verkeersveiligheid ter plaatse te onderzoeken.

Kees Nieuwenhuizen, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Aalburg: “Verkeersveiligheid vinden wij erg belangrijk als fractie. Als er meerdere ongevallen op een weggedeelte gebeuren, zoals nu op de Kromme Nol, dan is het belangrijk om te bekijken of de wegindeling past bij de situatie en het verkeersgedrag van de gebruikers”.

Onderzoek
ChristenUnie Aalburg heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college met de vraag om in overleg te gaan met de provincie over de verkeersituatie en deze te onderzoeken. De Kromme Nol ligt tussen het busstation van Wijk en Aalburg en de keersluis. De Kromme Nol kent meerdere kruisingen en een lange bocht met hoogteverschil onder een viaduct door. Op het weggedeelte gebeuren regelmatig ongevallen. Zo was er dinsdagavond 19 april nog een ongeval waar drie auto’s bij betrokken waren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.