vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Opnieuw kostentegenvaller vuilstort Veen. Werk stilgelegd.

20 april 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - De saneringswerkzaamheden op de voormalige vuilstort zijn stilgelegd ruim twee weken na aanvang. Reden: er moet meer worden afgegraven dan verwacht. Er dreigt een forse kostenstijging van 250.000 euro. Middels een persbericht doet de gemeente verslag van de tegenvaller.

De gemeente laat weten: 'De uitvoering van de saneringswerkzaamheden volgen wij nauwlettend. Wij hebben moeten constateren dat er afwijkingen zijn ontstaan ten opzichte van het oorspronkelijke uitvoeringsplan die tot een aanzienlijke kostenoverschrijding leiden. De oorzaak hiervan is dat de af te voeren hoeveelheid afval zowel wat betreft volume (m3) als gewicht (ton) hoger is dan op basis van de onderzoeken mocht worden verwacht.'

Dreigende overschrijding kosten
In samenspraak met de afvalverwerker is gezocht naar mogelijkheden die leiden tot een kostenbesparing. Helaas heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Wij verwachten dat er sprake is van een kostenoverschrijding van ongeveer 250.000 euro ten opzichte van het door de raad beschikbaar gestelde tarief.

Om een verdere kostenoverschrijding tegen te gaan is besloten om het werk tijdelijk stil te leggen.

De gemeente vervolgt: 'Wij hebben inmiddels een bestuurlijk overleg gehad met de provincie voor een financiële bijdrage in de kosten. De bestuurlijke bereidheid is uitgesproken om op korte termijn hiervoor een overleg te arrangeren met de hogere overheden en betrokken partijen.'

Werkzaamheden
Op 4 april 2016 gaf de gemeente Aalburg opdracht aan Zijlstra Infra b.v. voor uitvoering van de saneringswerkzaamheden op het voormalig terrein van Achilles Veen. Het projectgebied en waar de sanering plaatsvindt, is bepaald naar aanleiding van een drietal onderzoeken. De werkzaamheden bestaan uit het afgraven en afvoeren van gestort afvalmateriaal binnen het saneringsgebied .

Lees meer over:

Vuilstort asbest sanering
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.