vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Auto vliegt uit de bocht en ramt schuur

15 april 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Vrijdagmiddag (15-4) rond 13:30 uur vloog op de hoek Berenhoeksestraat / Aalburgsestraat een auto uit de bocht. Er lijkt alcohol in het spel te zijn. De schade aan de auto, de tuinhaag en de achterliggende houten schuur is al met al aanzienlijk. De politie maakte procesverbaal op. De bestuurder, woonachtig in Wijk en Aalburg, kon zijn auto laten staan. De man (35) in kwestie had niet alleen een borrel teveel op, maar ook geen rijbewijs.

Wie de schade zag aan de rechtervoorzijde (foto) van de donkergroene Volkswagen Passat station, constateert dat de snelheid hoog moet zijn geweest. Wie daar ter plaatse verkeerd de bocht doorkomt en dan vanaf dat punt de weg overschiet en zich in de heg boort, reed echt niet zachtjes. Ooggetuigen bevestigen het ook. Het was de alcohol die achter het stuur zat. Een automobilist, en daarmee de ooggetuige die de politie belde, reed achter de bestuurder van de Volkswagen met Pools kenteken en zag eerder dat 'het al drie keer bijna misging.' De auto reed slingerend door Wijk en Aalburg.

Alcohol
Toen het dan in de hoek Berenhoeksestraat / Aalburgestraat echt misging, stapt de ooggetuige uit de auto en gaf de Pool te verstaan 'vooral niet weg te rijden'. De brokkenmaker ondernam een poging om er vandoor te gaan. Samen met een aantal buurtbewoners werd de man ter hoogte van de locale opticien achterhaald en mee teruggenomen naar de plek des onheils tot de politie arriveerde. Eén van de buren verklaarde: 'Ik heb de man maar even vriendelijk verzocht vooral niet weg te gaan. Er kwam een alcohollucht uit de auto.'

De agenten namen de situatie op en noteerden de toedracht. De emoties liepen nog even hoog op toen de eigenaar van de hoekwoning, wiens schuur door de klap was ontzet, de bestuurder 'stevig' toesprak. De politie maande de bewoner tot kalmte.

De dronken Pool - die ook geen rijbewijs had - kon zijn auto laten staan en werd door de politie aangehouden. Op het bureau bleek de bestuurder maar liefst twaalf keer de toegestande hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. '88 promille is het maximum', zo meldden de wijkagenten later.

In de Volkswagen zat ook nog een andere man met een klein kindje. Deze namen direct na de crash de benen, nog voordat de politie arriveerde. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De totale materiële schade is stevig te noemen.

(Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.