vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Overeenkomsten groenonderhoud getekend in Drongelen en Eethen

5 april 2016 (door AalburgNet)

DRONMGELEN / EETHEN: Vorig jaar startte de gemeente Aalburg met het project  “groen samen doen”. Het doel van dit project is de inwoners te betrekken bij de herinrichting van de groenvoorziening in hun woonomgeving. Inmiddels is al een aantal mooie resultaten te melden.

Drongelen
Wethouder Pim Bouman heeft samen met Paul Pijpers, voorzitter van de dorpsraad Drongelen, een convenant ondertekend. De dorpsraad gaat vrijwel al het openbaar groen in Drongelen onderhouden.

Eethen
Een bewonerscollectief van de wijk Zuidrand Eethen zal het onderhoud van de groenvoorziening in de wijk gaan verzorgen. De ondertekening van het convenant heeft plaatsgevonden op 4 april.

Eerder al  was er een convenant afgesloten met voetbalvereniging GDC in Eethen. GDC onderhoudt  de groenvakken van de gemeente bij het voetbalcomplex en bij kindcentrum “De Bogert” in Eethen.

Stand
In Drongelen, Eethen en Meeuwen meldden zich collectieven om openbaar groen te adopteren. In alle dorpskernen worden ook met individuele bewoners afspraken gemaakt. In totaal zijn inmiddels afspraken gemaakt over adoptie van groen met zo’n zeventig inwoners en vier collectieven. Er is bijna 16.000 vierkante meter openbaar groen geadopteerd.

Wethouder Pim Bouman is tevreden met het tot nu toe behaalde resultaat. In april 2016 zal de gemeente nog communiceren welke vakken met struiken en/of hagen omgevormd worden naar gras, zodat bewoners straks niet voor verrassingen komen te staan.

Lees meer over:

gemeente groenonderhoud adoptie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.