vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

E-mailaccount dominee Haverkamp gehackt

5 april 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Vanmorgen kwam op de redactie een spambericht binnen uit naam van B.C. Haverkamp uit de Schoolstraat 1A in Wijk en Aalburg. Voor wie in Aalburg woont, koppelt deze naam al snel aan ds. B.C. Haverkamp van de NH kerk Aalburg. De letters vdm achter de naam bij de ondertekening verwijzen eveneens naar de predikant. Gezien de inhoud en de schrijfwijze is het alleszins helder dat dit een spam- / phishingbericht betreft en deze e-mail dus niet afkomstig is van dominee Berry Haverkamp. Mensen zijn dus maar gewaarschuwd. Haverkamp zelf reageerde al op het kraken van zijn account gisteravond.

Onderstaand de volledige tekst.

"Mijn excuus om je te vragen op deze manier. Ik maakte een reisje naar Lille, Frankrijk. mijn tas is gestolen, in mijn tas zaten allemaal belangrijke spullen zoals, telefoons, geld en mijn paspoort. De ambassade wil mij helpen door mij te laten vliegen zonder paspoort. Het enigste wat ik moet doen is een vliegticket kopen en mijn hotel rekeningen betalen. Helaas heb ik geen toegang tot mijn rekeningen zonder mijn credit card. Ik heb contact gezocht met mijn bank, maar ze hebben tijd nodig voor ze mij een nieuwe credit card kunnen geven, Dus wou ik u vragen om u snel wat geld te lenen dat ik zo snel mogelijk aan u terug geef zodra ik terug ben. ik nodig 1.800 euro en MoneyGram is de snelst mogelijke manier om te doen. Ik kan u mijn gegevens sturen over hoe u geld kunt over maken aan mij.

Ik hoop snel van u te horen.

Met vriendelijke groet,

B.C.Haverkamp vdm.
Schoolstraat 1a
4261 BN Wijk en Aalburg"

De e-mailafzender is het account van ds Haverkamp. Dat is dus gehackt. Er moet geantwoord worden naar bchaverkamp AT hotmail.com, dat is niet zijn account.

Reactie
De 'echte' Berry Haverkamp liet inmiddels weten: 'Beste vrienden, gisteravond is m'n gmail-account gehackt. Heb inmiddels m'n wachtwoord gewijzigd, ben wel al m'n mails en mailadressen kwijt. Verder gaat alles goed. Geld storten is niet nodig.'

De toevoeging aan de naam van Haverkamp (V.D.M.) betekent Verbi Divini Minister, oftewel bedienaar van het Goddelijk Woord. Een predikant dus.

Lees meer over:

phishing Spam b.c. haverkamp
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.