Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ondernemend Altena™ en Daidalos inspireren elkaar'
17feb 2016

Ondernemend Altena™ en Daidalos inspireren elkaar

REGIO - Netwerkplatform Ondernemend Altena™ en Daidalos Coaching & Advies trekken al een tijdje met elkaar op. Goede gesprekken leidden er toe dat beide partijen nu ook met elkaar gaan samenwerken. De bestaande relatie werd onlangs officieel gemaakt en is inmiddels beklonken. Het contact werd een connectie. Cor Spek (Ondernemend Altena™) en Dianne Habraken (Daidalos) geloven in de meerwaarde die het partnerschap gaat opleveren.

Daidalos Coaching & Advies zetelt in Heusden. Drijvende kracht achter de naam uit de Griekse mythologie is Dianne Habraken, professional en gesprekspartner bij alle vraagstukken omtrent personal coaching en teamontwikkeling. Dianne werkt ruim twintig jaar als coach en adviseur rond kwesties over leiderschap, samenwerking en zingeving voor individuen, teams en organisaties. Vanuit die achtergrond gelooft zij ook in het concept dat Netwerkplatform Ondernemend Altena™ uitrolt. Zij legt uit waarom: 'Ondernemend Altena doet waar ik in van harte in geloof: vanuit de kracht van samenwerking mensen met elkaar verbinden. Daar vinden we elkaar!'

Espresso
Daidalos gaat onder meer support geven aan de Espresso-sessies die in 2016 opnieuw aansluitend aan Open Coffee Altena worden gedraaid. Cor Spek legt uit: 'Nog steeds vanuit de gedachte dat een espresso klein en pittig is, snel wordt gezet en na afloop wordt gedronken. Dat doen we ook in 2016 weer. Een korte en flashy bijeenkomst waarin we met een kleine groep ondernemers, maximaal twaalf, nadenken over zaken die het ondernemerschap juist aantrekkelijk, of soms lastig maken. Het gaat in de Espresso's primair om kennis delen en ervaring uitwisselen. Als mensen een enkele vraag uit de sessie meenemen die tot nadenken stemt, is de missie geslaagd', weet Spek.

Espresso 2016 krijgt als label mee: 'Verbeter je onderneming. Begin bij jezelf.' en zal opnieuw vijf meetings beslaan door het jaar heen. De korte, flashy kennisdelerij wordt, naast Dianne Habraken, georganiseerd met hulp van Peter Vos (Bedrijvig Magazines) en Henri Verhagen (HV Media). Cor Spek (TekstAtelier® | AltenaSteden.net) coördineert het geheel.

Aanmelden voor de Espresso-sessie kan per keer via www.OndernemendAltena.nl. Maximaal 12 per sessie en vol = vol.

Kennisdelerijen
Maar er is in 2016 meer. Ondernemend Altena™ gaat ook starten met een aantal Kennisdelerijen die een dagdeel beslaan en doet dat in samenwerking met Dianne: 'Zo is er meer tijd en ruimte om dieper op zaken in te gaan. Ook hier staat de ondernemer centraal, waarin en hoé onderscheidt hij zich...? De meetings zullen vooral interactief zijn.' De komende periode krijgt het nieuwe concept van de Kennisdelerijen verder vorm en inhoud.

Partners
Naast Daidalos Coaching & Training zijn de andere samenwerkende partners van Ondernemend Altena™: Rabobank Altena, Magazines Bedrijvig, VVV Altena Biesbosch, De Liniebrekers.

Stuwende krachten achter Netwerkplatform Ondernemend Altena™ zijn Cor Spek (TekstAtelier® | AltenaSteden.net) en Henri Verhagen (HV Media). Deel dit bericht met je vrienden!