Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Storing Ziggo gaat nog even duren'
03feb 2016

Storing Ziggo gaat nog even duren

AALBURG - Sinds dinsdagmiddag (2-2 13:15 uur) heeft Ziggo te kampen met een stevige storing. Landelijk lag in grote gebieden het internetverkeer plat, mensen hadden moeite met verzenden en ontvangen van e-mail. Ook was er een telefoonstoring. In de regio Aalburg zaten veel huishoudens sinds dinsdag (17:15 uur) zonder televisie. Die storing heeft te maken met een kapotgetrokken kabel en duurt nog voort. Dat alles leidde tot verdeelde reacties. Ziggo Webcare draaide op Twitter overuren.

Eén van de inwoners van Aalburg trok de situatie na en kreeg van de kabelexploitant te horen dat er zo'n 1700 huishoudens geen internet, geen telefoon en geen tv-ontvangst hebben. 'Een aannemer heeft ergens een kabel kapot getrokken', aldus de melding.

Op de website vermeldt Ziggo: 'Een Ziggokabel is beschadigd geraakt. Internetten, bellen en tv-kijken kan dus even niet. We begrijpen dat dit vervelend is en werken hard aan een oplossing.'

Reparatie
Wil Ziggo de zaak herstellen, dan is een vergunning nodig van de gemeente. Dat om op de bewuste lokatie te mogen graven en eventueel een nieuwe kabel te trekken. Aldus het antwoord van Ziggo. Die mededeling lokte de nodige reacties uit. Iemand reageerde op Facebook: 'Ook een flauwekulargument trouwens, die vergunning om daar te graven. De aannemer had die vergunning al anders kon hij ook niks kapotmaken lijkt me.'

Ziggo hoopt de storing 'voor het weekend' opgelost te hebben.

De e-mailstoring werd overigens op woensdagmorgen om 5:45 uur als opgelost gemeld.

UPDATE 16:00 uur
Hoewel Ziggo het zelf nog niet op de website vermeldt, wordt het televisiesignaal weer doorgegeven. Dat laten bezoekers aan Aalburg.net weten. Of dan ook overal in de gemeente Aalburg weer tv gekeken kan worden, is niet helder. Hoe dan ook 'voor het weekend' bleek een rekbaar begrip...Deel dit bericht met je vrienden!