donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Hulpactie voor bewoners afgebrand chalet gestart

20 januari 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Gisteren (19-01) brandde een chalet aan de Wielstraat in Veen voledig af. De brandweer liet de houten woning 'gecontroleerd' uitbranden. De bewoners konden weliswaar een veilig heenkomen vinden, maar zijn zwaar gedupeerd. De oorzaak van de brand lijkt een technisch mankement aan de kachel. Inmiddels is er via Facebook een actie gestart voor de gedupeerde bewoners.

Antoinette Duister, nicht van de vrouw des huizes, nam het initiatief en startte een hulpactie. Zij vraagt iedereen om 'spulletjes' voor haar nicht, Annelise den Bok. De gedupeerden kunnen het één en ander goed gebruiken nu hun huisraad volledig verloren is gegaan.

Bericht
Antoinette Duister zette het volgende bericht op haar Facebook-pagina: 'Gisteravond het verdrietige nieuws te horen gekregen: dat het huisje van mijn nicht, Annelise den Bok is afgebrand. Al haar inboedel is weg. Wellicht heb u iets voor hun over. We willen graag voor hun weer spulletjes sparen. We denken aan van alles wat we in een huis kunnen gerbuiken. Misschien heb u zo goed als nieuwe huishoudelijke artikelen zoals huishoudelijke apparatuur, bestek, borden, (thee) glazen, handoekenset etcetera. etcetera.. Een gift is natuurlijk ook altijd van harte welkom! We hopen op vele reacties. Alle spulletjes gaan vooraf in overleg met Annelise.'

Reacties
Wie reageren wil, gaat het best naar de Facebook-pagina van Antoinette Duister.

De redactie van AltenaSteden.net zet haar bericht hier graag online om zo extra veel mensen te kunnen bereiken die een helpende hand zouden willen toesteken.

UPDATE

Inmiddels is er ook een speciale Facebook-pagina aangemaakt, om alle hulp te coördineren, onder de naam 'Brand Wielstraat.'

(Foto's Facebook Antoinette Duister)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.