donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg komt papiercontainers tekort

23 december 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Onlangs besloot de gemeente Aalburg om oud papier in te gaan zamelen met containers. De respons om een oud papiercontainer aan te schaffen bleek enorm: 85% wilde dat. Daar had de waard even niet op gerekend: de vraag overtrof het aanbod.

Het aantal huishoudens dat een oud papier container wenst, ligt beduidend hoger dan was ingeschat op basis van ervaringscijfers uit omliggende gemeenten. Hierdoor is er op dit moment een tekort van circa 200 stuks. Deze zijn inmiddels nabesteld, maar de fabrikant kan momenteel de order niet leveren . Verwacht wordt dat over acht weken het restant kan worden geleverd en uitgezet.

Betreuren
De reeds geleverde containers zijn in de week van 21 december uitgezet. Er is besloten een compact gebied in de kern van Wijk en Aalburg later uit te zetten. Dit gebied is eenvoudig te bedienen en kost het minste tijd om de containers alsnog te leveren.

De straten die in februari oud papiercontainers ontvangen zijn: Rozenstraat, Asterstraat, Azaleastraat, Chrysantenstraat, Tulpstraat, Anjelierstraat en Begoniastraat. De bewoners zijn reeds geïnformeerd.

De gemeente betreurt het dat er een te kort is ontstaan, hoewel dit het gevolg is van het succes van het invoeren van de oud papier containers. Deze bewoners kunnen hun oud papier op de gebruikelijk wijze, in losse bundels, aanbieden.

Zie ook:

Lees meer over:

Containers oud papier
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.