donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Arnold van Loon ziet vluchtelingen meer 'als kans dan als probleem'

21 december 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Ondernemer en uitbater van d'Alburcht, Arnold van Loon, ziet vluchtelingen meer als 'kans' dan als probleem. In zijn videoblog stelt hij: 'Wij nemen in Nederland teveel afstand van de vluchtelingen als arbeidspotentieel.' Van Loon ziet Nederland zachtjes aan verworden tot een  'ouwelullen maatschappij.

Van Loon (62) vergelijkt de situatie met Duitsland. Gezien het aantal inwoners daar worden in het buurland verhoudingsgewijs méér vluchtelingen opgenomen. Een slimme zet, meent de ondernemer. Juist omdat Nederland vergrijst, ziet hij kans in de vluchtelingen als arbeidspotentieel. Veel vluchtelingen immers zijn jong en hebben een prima opleiding. 'Die kunnen stevig zorgen voor de invulling van heel veel vacatures die er in Nederland zijn.' In technische beroepen bestaat een tekort van 150.000, stelt Van Loon als voorbeeld. Bovendien zorgen de vluchtelingen voor een verjonging van de samenleving.

Een derde voordeel ziet Van Loon in de verbreding die zich aandient als vluchtelingen in Nederland komen. 'Waar verschillende nationaliteiten samenwonen is het vaak een prettige omgeving. Omarm de vluchtelingen, vang ze allemaal op, laat ze snel mogelijk Nederlands leren en houdt iedereen vooral doende.'Een hele dag uit het raam kijken, ziet Van Loon als een probleem wat je niet moet willen. Woonruimtekan wat hem betreft naar evenredigheid verdeeld worden als vluchtelingen goed verspreid worden over de Nederlands samenleving.

Onderstaand de videoblog van Arnold van Loon... (Foto videoblog Arnold van Loon)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.