vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ChristenUnie stelt vragen over schrappen Veense bushaltes

10 december 2015 (door AalburgNet)

VEEN - De dienstregeling van Arriva wijzigt per 13 december 2015. Eén van de veranderingen is het schrappen van twee bushaltes in Veen. ChristenUnie Aalburg vindt dit een slechte ontwikkeling en stelde  vragen in de raad.

Door deze maatregel blijft nu maar één halte over (Smitsstraat), die aan de rand van het dorp ligt. Verder is Veen het enige dorp zonder Buurtbus. ChristenUnie Aalburg wil graag dat de buurtbus ook Veen aandoet, zeker nu twee haltes geschrapt zijn. Pieter van Dueren den Hollander klom in de microfoon en stelde namens de ChristenUnie vragen.

Rondje
WethouderPim  Bouman antwoordde in de raadsvergadering dat er eerst plannen waren om alle drie de haltes te schrappen en te vervangen door én
nieuwe halte buiten het dorp. In overleg heeft het college nog een 'verkleind rondje' in Veen kunnen behouden. Dat was het maximaal haalbare, aldus de wethouder. Medio volgend jaar zal de gemeente opnieuw in overleg treden met Arriva. Bouman wijst er verder op dat de invloed van de gemeente klein is op dit dossier.

ChristenUnie Aalburg blijft het nauwlettend volgen, en blijft zich inzetten voor een goed openbaar vervoer voor de kern Veen en de gemeente Aalburg in het algemeen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.