zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Elf winnaars Grote Fotowedstijd Aalburg

8 december 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Maandagavond (7-12) werden in d’Alburcht de prijzen uitgereikt van de Grote Fotowedstrijd Aalburg. Onder grote belangstelling viel met name Julia Bax driedubbel in de prijzen: zij was niet alleen jarig deze dag, maar behaalde ook nog haar rijbewijs. Als kers op de taart viel zij in de fotoprijzen. In de categorie jeugd van 13 tot 18 jaar won ze de eerste prijs en werd tweede bij de publieksprijs. Uiteindelijk waren er elf winnaars aanwezig die hun prijs in ontvangst namen.

Het jaarthema was: “Ik woon hier, en hou van”. Mensen konden in vier categorieën meedoen: Jongeren tot 12 jaar, 13 tot en met 18 jaar, volwassenen en de publieksprijs. Burgemeester Naterop maakte als eerste de prijzen bekend die door het publiek waren gekozen.

  • Publieksprijs: Bianca Nouws, Julia Bax, Annelieke de Vree, E. Schouten
  • Prijzen tot 12 jaar: Irene Poorter, Nynke Stuij, Lisa Bok, Marianne Vos
  • Prijzen 13 tot 18 jaar: Jula Bax, Timo Schop, Annelieke de Vree
  • Prijzen volwassenen: Bianca Nouws, Tamara Visser, Jan Treffers, Koos Versteeg
  • De aanmoedigingsprijzen werden uitgereikt aan twee personen in de zaal.

Alle prijzen konden worden uitgereikt, op een enkele na, zo laat de organisatie weten. Deze prijswinnaars worden op de hoogte gebracht en kunnen hun prijs dan alsnog ophalen. Of deze wordt zelfs thuisgebracht.

De organisatie (vrijwilligers en faciliterende gemeente) kijkt terug op een geslaagde fotowedstrijd met mooie foto’s. Dit jaar lag het aantal inzendingen dubbel zo hoog ten opzichte van vorig jaar en zeker de jongere jeugd was goed vertegenwoordigd. De organisatoren zijn inmiddels alweer in overleg voor een vervolg volgend jaar.

Namen
Joop Lankhaar, één van de organisatoren, laat expliciet weten de website voor de publieksprijs te hebben gelanceerd. De Genderenaar kende zodoende de namen van de inzenders.Om die reden nam hij bewust geen zitting in de jury. De rest van de vijfkoppige jury was niet op de hoogte van de namen en kreeg enkel een foto met een nummer op basis waarvan werd beoordeeld en gekozen.

Lees meer over:

gemeente fotowedstrijd
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.