Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dorpsdichter schrijft gedicht voor 100e Oké Magazine' Marcel Vaandrager (midden) dichtend te gast in de Veense feeststudio.
31okt 2015

Dorpsdichter schrijft gedicht voor 100e Oké Magazine

VEEN - De honderdste uitzending van Oké Magazine was één groot feest dat werd omlijst door een rode loper, champagne en een 'file aan gasten tot aan Werkendam'. Het was aanschuiven. Iemand die dat ook deed, was Marcel Vaandrager. Zijn missie was, naast hartelijk aanwezig zijn, een bijzondere. De Werkendamse dorpsdichter schreef namelijk speciaal voor 'de honderdste' een gedicht.

Met genoegen schoof Marcel Vaandrager achter de microfoon. Hij las zelf zijn pennenvruchten voor onder de titel 'Radio'. Vaandrager vooraf: 'Iedereen denkt vaak dat ik gedichten zomaar uit mijn mouw schud. Niets is minder waar. Ik ga daar echt voor zitten.' Hoe het ook zij, het resultaat mocht er zijn.

Radio
Als kind was ik al verliefd
op radio.

Verliefd op
die groene iris
die mij liet meekijken
naar de wereld.

Geluid maakte werelden
werelden maakten geluid.

Horen werd luisteren.

Samen met G.B.J.
reisde ik van Moskou
naar Cuba, Vietnam en Amerika.  
Ontdekte samen met de Norderney
de Beatles, Rolling Stones,
Ivan Heylen en Queen.

Willy Alfredo
leerde me er het dichten
Dorus, André en John
het lachen.

Luisteren naar radio;  
’t zou verplicht moeten zijn.

(Het jubileumgedicht is ook te lezen op Werkendam.net als Gedicht van de Maand)

Lokaal en regionaal
De presentators van het regionaal gewaardeerde actualiteitenmagazine, Henri Verhagen en Cor Spek, blikten die avond terug op honderd uitzendingen. Dat deden zij samen met een kleine vijftig gasten onder meer afkomstig uit de politiek, het verenigingsleven en Spanje. De hulpen van een bekende bisschop trokken de gasten later op de avond mee in de Pieten-polonaise. Het carnavaleske nummer beleefde zijn primeur op de zender.

Met diverse politici werd onder meer gesproken over de vraag hoe belangrijk lokale radio (voor hen) was. De wethouders, alsook de aanwezige burgemeester van Aalburg, onderstreepten het belang van een goede informatievoorziening. 'Radio slaat een brug tussen politiek en de bevolking', bleek een veelgehoorde mening. 'Radio heeft romantiek en brengt dingen dichterbij', meende één van de Woerkumse wethouders.

Bommelerwaard
Binnen niet al te lange tijd verwacht Oké FM ook te kunnen gaan uitzenden in en voor de gemeente Zaltbommel. Ook OKÉ Magazine zal zich dan ook (nog) meer gaan focussen op de Bommelerwaard. Honderd 'Altena-feestjes' worden dan enkel maar groter als de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel zijn aangeschoven.

(Foto Irene Damminga - Werkendam)Deel dit bericht met je vrienden!