zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Twee regiobakkers bakken brood in Burundi

24 oktober 2015 (door AalburgNet)

BABYLONIËNBROEK / REGIO - De bakkers Hans van Ballegooijen (Veen) en Christiaan van de Vegt (Zaltbommel) zijn vertrokken naar Burundi voor het bakkerijproject van Stichting Brood voor Weeskinderen uit Babyloniënbroek.

Medewerkers van deze stichting kwamen eerder dit voorjaar voortijdig terug, omdat de situatie in Burundi het 'te onrustig' was. Nu is het anders. De bakkers met hun mensen hebben achterliggende dagen keihard gewerkt en inmiddels zijn de eerste broden uit de oven. Iedereen is dol enthousiast, niet in het minst Van Ballegooijen en Van de Vegt zelf.

Bakkersopleiding
De stichting laat weten: 'Maar ook de jongeren die nu allemaal bakker willen worden. De komend dagen willen ze de bakkersopleiding verder uit gaan werken. Maandag beginnen de eerste vijftien leerlingen in de bakkersopleiding. Dit is een geweldige opsteker voor de mensen van stichting Brood voor weeskinderen en voor de mensen in Burundi. Zo kunnen we ook laten zien dat het werk van een kleine stichting tot tot iets moois kan worden.'

Doel
Het doel van de stichting is het opzetten van bakkerijactiviteiten. Dit gebeurt met bakkerijmachines vanuit Nederland. Door kennisoverdracht wil men de mensen leren brood te bakken en zo een bestaan op te bouwen. Doordat er brood gebakken wordt, wil de stichting weeshuizen de mogelijkheid bieden om brood bij de bakkerij te kopen tegen inkoopsprijs. De middelen hiervoor wil men halen uit subsidies, donaties, schenkingen en acties. Ook wil de stichting proberen om de weeshuizen te ondersteunen bij bijvoorbeeld huisvesting en hygiëne. De Broekse stichting kan zeker nog hulp gebruiken.

Lees hier meer over doelstelling en acties van Stichting Brood voor Weeskinderen.

Bakkerij Hans van Ballegooijen zit in Veen, Wijk en Aalburg en Werkendam. Christian van de Vegt (Bakkerij Verba) heeft vestigingen in Brakel, Rijswijk en Sleeuwijk.

(Archieffoto Stichting Brood voor Weeskinderen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.