Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ook wethouder Prosman trekt zich terug'
21okt 2015

Ook wethouder Prosman trekt zich terug

AALBURG - De inkt van de ontslagbrief van SGP'er Adri Burghout is amper droog, of er volgt een nieuw bericht van aftreden. Dit keer is het SGP-wethouder Dick Prosman die de handdoek in de spreekwoordelijke ring gooit. De bewindvoerder is niet langer beschikbaar voor een volgende coalitieperiode en kiest om 'persoonlijke afwegingen' voor vertrek. Ook vraagt hij zich af of 'lokale mensen de fusiekar niet moeten trekken.' Hij grijpt het moment van de coalitievorming aan om zijn terugtreden bekend te maken. Voor de goede orde publiceren wij zijn brief aan het college en anderen in zijn geheel.

Aan de gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders, en de medewerkers van de gemeente van Aalburg.

Geachte raad, beste collega's en medewerkers,
Naar aanleiding van de ontwikkeling rond de herindeling in het Land van Heusden en Altena, wil ik u hierbij deelgenoot maken van mijn afwegingen voor mijn persoonlijke positie als wethouder in de gemeente Aalburg.
In de eerste plaats heb ik bij de start de afweging gemaakt of ik het wethouderschap in uw gemeente, waarbij mijn leeftijd en de periode van 4 jaar een rol speelde, wel ambieerde. Ik heb toen besloten hiervoor beschikbaar te zijn voor de komende raadsperiode.
Nu de besluiten rond herindeling genomen zijn, is er opnieuw een afwegingsmoment. Ik heb mezelf de vraag gesteld of ik me nog wel beschikbaar wil stellen voor een periode tot 1 januari 2019 in een fusieproces. Is het in deze fase niet beter dat lokale mensen de kar trekken?
Het feit dat er bestuurlijk gezien ook een afbouwfase aan de orde zal zijn en ik meer een bouwer ben is eveneens van belang.
Daarbij komt dat ik al op een eerder moment met pensioen kan gaan en dan dringt zich ook de vraag op hoe lang ga je door en is het niet beter om in deze levensfase andere zaken op te pakken op het sociale vlak.

Het moment van aantreden van een nieuw college is voor mij een goed en gunstig moment om een punt te zetten achter mijn bestuurlijke werkzaamheden in uw gemeente. Ik vertrouw erop dat mijn partij op dit moment goede mogelijkheden ziet om zonder mij invulling te geven aan hun beleid en wensen, met name in het fusie proces.
Concluderend heb ik dan ook besloten niet meer beschikbaar te zijn als wethouder van Aalburg voor de komende collegeperiode.
Met dank zie ik terug op de goede samenwerking in de tijd van aantreden tot nu.

Met vriendelijk groet,
Dick Prosman

Zie ook:
SGP-voorman Adri Burghout neemt ontslag (wo, 21 okt 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!