Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SGP-voorman Adri Burghout neemt ontslag' Adri Burghout: ontslag.
21okt 2015

SGP-voorman Adri Burghout neemt ontslag

AALBURG - De weg naar het voorgenomen ene Altena is in Aalburg een lange en eentje vol kennelijke hobbels. Eerder vertrok De Aalburgse Alliantie vauit de raad nadat de partij het vertrouwen had opgezegd in coaltiegenoot Ideaalburg. Wethouder Shah Sheikariem (Ideaalburg) houdt vast aan het bestuurlijke pluche, iets wat niet iedereen begrijpt. Niettemin schoven SGP, CDA, ChristenUnie en BAB razendsnel rond de tafel om een nieuw bestuurlijk geheel te vormen. Dat lukte, maar daarmee was de reuring in Aalburg nog niet gestopt.

Daags na de melding dat er in Aalburg een 'brede coalitie' is gevormd, komt nu het bericht binnen dat SGP-voorman Adri Burghout is opgestapt. De door de wol geverfde politicus heeft óp persoonlijke gronden ontslag genomen teleurgesteld als hij is in de vorige week genomen fusiebesluiten die de drie Altena-gemeenten uiterlijk 1-1-2019 onder één dak moet brengen. Middels een bericht laat hij weten 'erg teleurgesteld' te zijn over de besluitvorming van de gemeenteraad van Aalburg rond de bestuurlijke toekomst in het Land van Heusden en Altena. Hij kan niet meer 'de juiste motivatie vinden' om zijn volksvertegenwoordigende taak op een goede wijze uit te voeren.

Meeuwenaar Burghout zat sinds 15 maart 2006 voor SGP Aalburg in de raad.

Verlies
Zijn partijgenoot Corné van Gammeren liet snel na de bekendwording van het vertrek teleurgesteld weten: ''Aalburg verliest een bewogen volksvertegenwoordiger met een luisterend oor.' De fractievoorzitter van de SGP, Dert Vlaander, heeft voorenzover bekend nog niet publiekelijk gereageerd.

Zie ook:
Coalitiepartijen Aalburg op hoofdlijnen akkoord (di, 20 okt 2015)
Aalburgse coalitie komt donderdag bij elkaar (wo, 14 okt 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!