vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Verkeersactie Aalburg in de gordel

8 oktober 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Het komt nog maar al te vaak voor dat ouders of verzorgers die hun kinderen ‘los’ vervoeren in de auto. Kinderen zitten soms niet in het (juiste) autostoeltje en gordels worden te weinig gebruikt. Jaarlijks raken honderden kinderen gewond doordat ze zonder gordel reizen. Zelfs een aanrijding met lage snelheid kan dan al ernstige gevolgen hebben. De gemeente Aalburg start daarom een verkeersactie.

In de week van 12 tot en met 16 oktober 2015 vindt er in de gemeente Aalburg een verkeersactie plaats om veilig vervoer van kinderen in de auto te bevorderen: Aalburg in de gordel!
Het doel van deze actie is: ouders en andere opvoeders bewustmaken van hun eigen verkeersgedrag én tips geven voor veiliger vervoer in de auto.

Uitgenodigd
Alle vormen van kinderopvang en alle basisscholen in de gemeente Aalburg zijn uitgenodigd om mee te doen en velen hebben zich al aangemeld. Ouders en anderen die kinderen vervoeren, krijgen tijdens de actieweek informatie over dit belangrijke thema. 'Zo proberen we gezamenlijk ons gedrag in het verkeer te verbeteren!', laat de gemeente weten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.