vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Samenwerkende gemeenten bieden noodopvang vluchtelingen

30 september 2015 (door AalburgNet)

REGIO - De samenwerkende gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben van het Rijk de indringende vraag gekregen om op korte termijn een locatie beschikbaar te stellen voor kortdurende noodopvang van vluchtelingen. De drie samenwerkende gemeenten komen tegemoet aan deze indringende vraag en hebben toegezegd noodopvang voor ongeveer 50 vluchtelingen te willen organiseren. De opvang duurt ongeveer 72 uur.

Als locatie werd hiervoor in eerste instantie d’Alburcht in Wijk en Aalburg aangewezen. Bij nadere beschouwing lijkt een gebouw zonder maatschappelijke functies geschikter. De gemeenten zijn dan ook blij dat Rabobank Altena het kantoorpand aan de Steurstraat te Woudrichem voor noodopvang beschikbaar stelt. De gemeente laat weten: 'De omvang en de ernst van de vluchtelingenproblematiek is zeer groot. Hulp is nodig en komt op allerlei manieren op gang.'

De komende dagen zijn medewerkers van de drie gemeenten en van Rabobank Altena bezig het gebouw geschikt te maken voor kortdurende opvang.

Het is nog niet bekend wanneer vluchtelingen in het gebouw gehuisvest worden. Naar verwachting is het gebouw in ieder geval beschikbaar in de loop van de ochtend van donderdag 1 oktober.

Opvang
Burgemeester Noordergraaf: “Iedereen ziet de schrijnende beelden op t.v. en in de kranten. De drie gemeenten en Rabobank Altena vinden dat we de vraag van het Rijk niet naast ons neer kunnen leggen en opvang voor een groep vluchtelingen moeten bieden. “

Mocht het Rijk na de eerste opvang nogmaals een beroep doen op de opvanglocatie dan zullen de betrokken partijen de vraag opnieuw overwegen.

De gemeente Woudrichem heeft een veelgestelde vragenlijst gepubliceerd om mensen zo goed als mogelijk te informeren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.