vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Viervoeter uit Wijk en Aalburg schittert bij Dokter Tinus

18 juli 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - GIESSEN: "Dagboek van een herdershond", het zou zomaar de titel van dit artikel kunnen zijn. Knélis, de langharige oud-Duitse herdershond uit Wijk en Aalburg beleefde vrijdag (17-7) - samen met zijn baasje Cor Spek - zijn filmpremière. De driejarige herder was uitgekozen om te figureren in een scène van de populaire tv-serie Dokter Tinus. De filmploeg maakte hiervoor de achterliggende week opnamen in Woudrichem en Giessen / Rijswijk. Vrijdagmiddag was de lokale conservenfabriek voor de gelegenheid omgebouwd tot een 'militair complex'.

Die middag moest Knélis (van Chika's Erf) zich melden bij Sportcomplex De Jager, dat moment de uitvalsbasis van de filmcrew. Wie bij Dokter Tinus figureert, wordt altijd prima verzorgd: er staat een natje, een droogje, een schaal 'gezond' en meer. De herder ging automatisch mee in dat ritueel en kreeg direct na binnenkomst een verse bak water onder zijn grote zwarte dop geschoven. Prima geste, want de temperaturen waren behoorlijk hoog en zijn jas was dik... Ook de stemming bij De Jager was hoog, want ondertussen ging ook de Roefelweek rond de sportaccomodatie gewoon door.

Gemotiveerd
Bij een dokter hoort een wachtkamer. En gewacht moest er worden, het onvermijdelijke lot van figuranten. Maar als de opnamen dan eindelijk starten, zijn de figuranten tot op het bot gemotiveerd. De regisseur wees de posities en de loopjes werden gerepeteerd. Tenues werden in orde gemaakt en het spreekwoordleijke feest kon beginnen. Op het lang verwachte signaal: 'Camera's klaar? Actie!' wandelde Knélis met zijn baasje zijn bewakingsrondjes, binnen en buiten het 'militaire complex'. Het zag er al met al 'dreigend' echt uit.

De scènes werden door de regisseur nog een paar keer bijgeschaafd en er werd opnieuw gedraaid. 'Actie!' De herder uit Aalburg vond het allemaal prima. Er was water, er waren brokken en hij kreeg alle aandacht. Wat kon hem gebeuren...? Om 22:00 uur kroop de 'bewaker' tevreden hijgend in zijn mand.

Uitzending
Volgende week  (20-7 tot 23-7) worden in Woudrichem de laatste opnamen geschoten. Dan zit het erop en is het wachten op de montage en de uiteindelijke uitzending.

Dokter Tinus verschijnt dit najaar op de buis. Op de maandagavonden, zoveel is duidelijk. Dokter Tinus gaat niet de slag aan met de Champions League op de woensdag, de standaarduitzendavond voor de nukkige dorpsdokter.

De serie, een Nederlandse bewerking van de Britse serie Doc Martin, gaat over een plattelandsdokter in Woudrichem, in de serie Wourkem geheten.

Op 29 augustus 2012 debuteerde de serie bij SBS 6. Op 26 november 2014 eindigde het derde seizoen.

(Foto rechtsboven Ester van Dijk - linksonder Woudrichem.net))

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.