dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

HV Media lanceerde website fictieve gemeente Altena als stunt

19 juni 2015 (door AalburgNet)

VEEN - Vandaag (19 juni) werd na een artikel in het Brabants Dagblad bekend dat internetondernemer Henri Verhagen van internet marketingbureau HV Media uit Veen het brein is achter de website GemeenteAltena.nl. De site dook afgelopen dinsdag op samen met diverse social mediakanalen. De website verscheen net nadat bekend werd dat de provincie aangaf dat de herindeling van de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg in 2019 rond zou moeten. De website blijkt bedoeld als een ludieke actie in ruil voor 'een goed gesprek'.

Henri Verhagen laat weten er als bedrijf 'absoluut geen geld aan te willen verdienen.' Hij legt uit niet over de rug van de belastingbetaler “munten maken” met deze domeinnaam. Wel wilde de jonge ondernemer een signaal afgeven richting de regionale politiek. 'Als de drie gemeenten zover zijn, mogen zij de domeinnaam en bijbehorende website kosteloos overnemen. Wij willen dan wel een goed gesprek over de mogelijkheden van een betere internetvoorziening binnen de gemeente Aalburg. Ondernemers op de industrieterreinen Perzikstraat (Wijk en Aalburg - red.) en de Bagijnhof (Veen - red.) kampen al jaren met een te trage internetvoorziening.'

Met een uploadsnelheid van minder dan 1MB per seconde wordt het lastig op een goede manier een bedrijf te runnen. 'Daarom zouden wij als internet marketingbureau graag willen dat de nieuwe gemeente Altena eens goed onderzoek doet naar de mogelijkheden hoe er in Aalburg / Altena weer een gunstig vestigingsklimaat gecreëerd voor ondernemers kan worden. In het verleden zijn meerdere pogingen gedaan de internetvoorzieningen te verbeteren, maar helaas tevergeefs,' stelt Verhagen. Ook de poging van ondernemers uit Veen via Ziggo lijkt stuk te lopen op het ontbreken van een aantal tienduizenden euro’s. 'Misschien is dat dus wel het geld wat de domeinnaam moet opleveren… In de zin van ondernemers voor ondernemers,' lacht hij.

Uitnodiging
Naast dit alles wilde internetmarketeer Verhagen laten zien hoe je in een zeer korte tijd een mooie website neer kunt zetten. 'De laatste dagen hebben we op kantoor genoten van de vele reacties. De website is al enkele duizenden malen bezocht en ook brengen heel wat mensen hun stem uit op de poll op de website. Voorlopig houden we dus de website voor de gemeente Altena online. Graag willen we langs deze weg wel de stuurgroep van de gemeente Altena uitnodigen om te bespreken hoe de domeinnaam in de toekomst ingevuld zou kunnen worden. Daar hebben wij namelijk al wel wat interessante ideeën over', besluit hij.

De website van de gemeente Altena is te vinden via www.gemeentealtena.nl. Inmiddels zit de gemeente Altena ook al op Twitter (@gemeentealtena) en valt de gelijknamige Facebookpagina (facebook.com/gemeentealtena) te liken.

(Foto ©Aalburg.net)

Zie ook:

Lees meer over:

HV Media gemeente Altena website
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.