Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Altena is virtueel feit'
17jun 2015

Gemeente Altena is virtueel feit

ALTENA - Na het bericht eerder deze week van provincie Brabant, waarin zij het adviesrapport van Veerman onderstreept, is de gemeente Altena inmiddels gevestigd. Online weliswaar, maar het laat zien hoe snel zaken (kunnen) worden opgepakt.

Eerst dook een Twitteraccount op onder de gebruikersnaam @gemeentealtena. Vrij snel daarna verscheen de (nog fictieve) gemeente op Facebook onder dezelfde naam: /gemeentealtena. Inmiddels is voor de gemeente Altena ook de website online gezet. Niet bekend is wie de webstek en de social mediaccounts gelanceerd heeft. De website is te bezoeken via www.gemeentealtena.nl.

Rap tempo
Al jarenlang wordt gesproken over een (ambtelijke) fusie tussen de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Na het rapport van Cees Veerman lijkt de realisatie van één bestuurlijk Altena in rap tempo naderbij te komen. Van fictie naar werkelijkheid: de social media-accounts en de website laten zien hoe eenvoudig dat eigenlijk kan gaan...

College
Op de nieuwe webstek van de - fictieve - gemeente Altena staan al heel wat zaken vermeld. Zo is onder meer het college al geregeld. Paula Jorritsma, Vincent van den Berg, Hermen Vreugdenhil en Henno Timmermans zijn daar wethouder. Een bijzondere (politieke) combinatie. Burgemeester is Arie Noordergraaf, op dit moment nog burgervader in Woudrichem. Het gemeentehuis staat aan de Sportlaan in Almkerk. Ook een supersnel glasvezelnetwerk blijkt in de nieuwe gemeente Altena al geregeld te zijn.

(Input artikel: met dank aan Oké FM)

Zie ook:
Woudrichem, Aalburg en Werkendam moeten voor 2019 fuseren (ma, 15 jun 2015)
'Eén Altena per 2019' aldus advies Cees Veerman (di, 12 mei 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!