vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Van Gogh-actie loopt als een zonnetje

3 juni 2015 (door AalburgNet)

REGIO - Dit jaar is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is gestorven. Verschillende organisaties hebben de Brabantse ondernemers uitgedaagd om daar op in te spelen. Een groep ondernemers uit Altena heeft op initiatief van Laura Leijser uit Genderen een schitterend gelegenheidspact opgezet om Van Gogh in deze streek zichtbaar te maken. 'Ze heeft ondernemers, overheid en onderwijs samengebracht in een uitgebreid programma. Een mooi voorbeeld van ondernemerschap!' Aldus het Biesbosch Streeknetwerk in haar jongste nieuwsbrief.

Een overzicht van de activiteiten
Ook anderen haken enthousiast aan bij de actie "Altena door de bril van Van Gogh." Een kleine selectie van wat er in de regio gebeurt rond de persoon van de vermaarde kunstenaar: scholen, gemeenten, Brabants Landschap, provincie Noord-Brabant en boeren zaaien zonnebloemen, het Willem van Oranjecollege geeft zijn logo een zonnebloemtintje en er komen designbloembakken met werk van de beroemde kunstenaar. Ook De Prinsentuin is met de leerlingen een zonnebloemproject gestart en lanceerde zelfs een speciale Facebook-pagina. Bedrijven haken aan via schilderworkshops, digiportretten en Van Gogh-tuinmeubelen, de bibliotheek zet een speciale collectie neer en de goudsmid heeft speciale Van Gogh-gadgets. De boekenwinkel heeft van Gogh-bijbels in de schappen en op Voorjaarsbeurs Aalburg trad een real-life Van Gogh op.

Kortom, bezoekers kunnen het landschap en boerenleven ervaren, zoals Vincent zich door dit soort decors liet inspireren.

Jaarkalender en meer...
Inmiddels is een jaarkalender verschenen met een overzicht van de diverse activiteiten in de regio. Deze zal met regelmaaat worden geupdate.Deze is  te vinden via www.VanGoghAltena.nl

  • Zakjes zaad
    Bij VVV Altena Biesbosch zijn zakjes zonnebloemzaad te krijgen voor wie in de eigen tuin (of bloembak) wil genieten van het zomerse geel van zonnebloemen. Via Twitter liet men weten: 'Land van Heusden en Altena door de bril van Van Gogh, heeft u al zonnebloemen gezaaid? Verkrijgbaar bij de VVV.'

Onderstaand de eerder uitgebrachte promo...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.