woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Infoavond buurtpreventie zinvol

23 mei 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Woensdag 20 mei was er op het gemeentehuis een bijeenkomst over buurtpreventie. De gemeente organiseerde deze bijeenkomst op verzoek van meerdere initiatiefnemers die meer informatie wilden over dit onderwerp.

Buurtpreventie is een breed begrip voor een aantal zaken die u kunt doen om de overlast en criminaliteit in uw buurt terug te dringen. Dit kunnen simpele zaken zijn zoals een buurtpreventiehesje dragen als u de hond uitlaat of het rondbrengen van flyers met tips tegen inbraken.

Buurtbewoners weten zelf het beste als er iets verdachts is in de buurt, zij weten wat er verbeterd kan worden op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. De gemeente en de politie kunnen ondersteunen in het bereiken van die doelen. Ieder buurtpreventieteam maakt daarom samen met de gemeente en de politie een plan waarin de doelen gesteld worden en waarin staat wat er van elkaar verwacht kan worden. Duidelijke communicatie en samenwerking zijn belangrijke peilers bij buurtpreventie.

Starten
Op de pagina van de gezamenlijk gemeenten: www.samenwerkendegemeenten-aww.nl, onder het kopje inwoners-veiligheid, kunt u meer informatie vinden over buurtpreventie.

Wilt u zelf, samen met uw buurtgenoten, ook actief iets doen aan de veiligheid en leefbaarheid in uw wijk? Wilt u een buurtpreventieteam starten?
Dan kunt u contact opnemen met Joost Verschuuren (j.verschuuren@aalburg.nl) of Fiona Spit (f.spit@aalburg.nl), beide ook bereikbaar via 0416-698760. Ook voor andere vragen kunt u bij hen terecht.

Lees meer over:

veiligheid buurtpreventie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.