donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Veel belangstelling voor Veiligheidsmarkt Aalburg

18 april 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Of het lag aan het fantastische weer, of aan de ogenschijnlijk aanhoudende inbraakgolf in de regio, is niet helder. Duidelijk is wel dat er een grote belangstelling was voor de door de gemeente Aalburg georganiseerde Veiligheidsmarkt op het lokale marktplein. Ongetwijfeld zal ook de huis-aan-huis verspreide "Veiligheidskrant' aan het hoge bezoekersaantal hebben bijgedragen.

Onder een strakke zon gonsde de Aalburgse Markt vooral gezelligheid. Met name de demonstraties trokken veel bekijks. Door de dag heen waren er een aantal. Zoals een gecombineerd optreden van EHBO Aalburg, de brandweer en het Sigmateam. In een nagebootst ongeval, er ligt een auto op zijn kop, laten de hulpverleners zien hoe je een dergelijk ongeluk het beste kunt benaderen. Het publiek volgde de verrichtingen met grote belangstelling. Wat opviel, was de hoeveelheid kinderen. Jong geleerd, oud gedaan, lijkt hier dan ook prima op zijn plaats.

De Veiligheidsmarkt werd om 10.00 uur geopend door burgemeester Fons Naterop met een speciale overdracht van de nieuwe tankautospuit aan de brandweer. Deze kwam met loeiende sirenes aangesneld. Een indrukwekkende, alsook mooie, aanwinst voor het Aalburgse brandweerkorps.

Belangstellend konden zich ook laten voorlichten over inbraakpreventie en beveiliging. Correct Beveiliging en Peter Visser Techniek uit Wijk en aalburg stonden de mensen graag te woord. Ook Veilig Verkeer Nederland gaf acte de presence.

Sigma
Snel Inzetbare Groepen ter Medische Assistentie. Dat is waar Sigma voor staat. Sigma-teams, bestaande uit acht personen, nemen niet direct medisch werk over, maar ondersteunen vooral. De Sigma-mensen doen voorbereidend werk, assisteren bijvoorbeeld de ambulanceverpleegkundige bij de behandeling, helpen met het transport van gewonden en blijven bij een patiënt als die even op vervoer moet wachten.

(Foto Oké FM)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.