woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Aalburgse Omroep Stichting 10 jaar

17 april 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Donderdag 23 april 2015, klokslag zes uur in de namiddag, bestaat de Aalburgse Omroep Stichting tien jaar. De stichting die geluid geeft aan streekomroep Oké FM werd een decennium daarvoor officieel gevestigd door burgemeester Buijserd. Het station zond toen uit onder de naam Aalburg FM. Aankomende donderdag besteedt Oké FM uitgebreid aandacht aan het jubileum. Wie wil reageren met leuke herinneringen of dito items kan meedoen.

Het idee om een nieuw radiostation te starten, ontstond in maart 2004. De toenmalige lokale omroep ging uit de lucht omdat, vanwege interne perikelen, diens zendvergunning werd ingetrokken. Zowel burgemeester Buijserd als de gemeente Aalburg geloofden in de aanpak van de Aalburgse Omroep Stichting en steunden de aanvraag voor een nieuwe omroep naar het Commissariaat van de Media.

In het jaar van voorbereiden en nadenken over het radioformat - het 'eigen geluid' - ontstond de naam Aalburg FM. Op 25 maart 2005 kwam eindelijk het eerste radiosignaal van de zendmast en begonnen de testuitzendingen. De allereerste uitdaging voor de vrijwilligers was de live registratie van het tweede Wish Concert in d'Alburcht. De testuitzendingen verliepen voorspoedig en op 23 april 2005 ging Aalburg FM om 18:00 uur officieel de lucht in.

Ambitie
In de loop der jaren groeide Aalburg FM uit tot een gewaardeerd station binnen het gehele Land van Heusden en Altena. Dat viel onder meer af te leiden aan de positieve reacties en het stijgende  aantal adverteerders.

Het station groeide op enig moment letterlijk uit zijn jasje en verhuisde naar de Kortakker in Veen. Ook de ambities stonden niet stil. Bestuur en vrijwilligers maakten een verdere professionaliseringsslag in de (interne) organisatie en de kwaliteit en opzet van de uitzendingen.  Met een extra frequentie (105.3 FM) en een nieuw bestuur werd per 1 december 2012 ook de naam veranderd. Aalburg FM werd Oké FM en kreeg daarmee ook een nieuwe huisstijl.

Zaltbommel
Inmiddels mag Oké FM zich verheugen in een breed publiek tot ver over de regiogrenzen meeluistert.  Zo zal het station in de loop van 2015 ook gaan uitzenden voor de gemeente Zaltbommel. De gunning vanuit Zaltbommel is geweest, het wachten is nog op de officiële  goedkeuring door  het Commissariaat van de Media.

Feest
Aankomende donderdag (23 april 2015) zal Oké FM daarom stilstaan bij het tienjarig jubileum. Het station zal de daarop volgende 24 uur speciale programma's uitzenden die in het teken staan van het jubileum. Wie langs wil komen, is van harte welkom aldus de programmamakers.  De koffie (of thee) staat klaar. Ook wie herinneringen wil delen of leuke items weet die te maken hebben met het tienjarig bestaan, kan deze aanleveren via corne@oke.fm.

  • Oké FM is te beluisteren via 105.3 of 106.4 FM of via de Oké FM-app en via de stream op www.oke.fm.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.