donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Participatiehuis Aalburg opent deuren op 21 maart

14 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Na een lange periode van veel voorbereidingen opent de stichting Participatiehuis Aalburg op 21 maart haar deuren voor iedereen in de gemeente Aalburg. De officiële opening wordt om 11.00 uur verzorgd door burgemeester Fons Naterop. De Aalburgers zijn welkom vanaf 11.00 tot 14.00 uur om een kijkje te komen nemen. Ook wordt dan de nieuwe naam bekend gemaakt.

Het Participatiehuis is het voormalig gebouw van de inmiddels opgeheven stichting Jongeren Centrum EFS aan de Nijverheidsstraat 2 in Wijk en Aalburg.    
 
De gemeente Aalburg, eigenaar van het gebouw, riep in 2013 de burgers op mee te denken over een nieuwe toekomst voor het gebouw. 
Er was een groot animo tijdens een tweetal vergaderingen. Vele ideeën zijn geopperd zoals eetprojecten houden, toneellessen geven, jeugddisco's houden, computerles, privé eestjes, filmmiddagen voor de jeugd en noem maar op.
De gemeenteraad heeft vervolgens haar akkoord gegeven dit concept uit te werken. Immers, het kan iedereen in de gemeente ten goede komen.
 
Hierop voortbordurend iwerd een nieuw bestuur gevormd dat de opdracht kreeg dit plan verder uit te werken.  Kort gezegd is hier het volgende uitgekomen:
 
- iedere burger van de gemeente Aalburg kan het gebouw gebruiken, maar ook (sport) verenigingen, stichtingen, bedrijven, kerken, maatschappelijke organisaties etcetera.
 
- De exploitatie wordt gedaan door vrijwilligers. Om deze reden is de Vrijwilligers Centrale Aalburg (VCA) "partner" van Stichting het Participatiehuis. Hierdoor blijven de kosten laag en kunnen activiteiten worden georganiseerd die anders om financiële redenen niet uitgevoerd zouden worden.
 
- Mensen die een club of vereniging willen opzetten maar niet weten hoe en wat, kunnen een beroep doen op de mensen van het Participatiehuis. Dit geldt ook voor eenmalige activiteiten. Kortom: een idee hoeft niet op de planken te blijven liggen. 
 
Op de site valt te lezen: 'Op dit moment zijn we bezig het gebouw wat op te pimpen. Daarna willen we volle kracht vooruit. Over een paar weken kunnen aan de slag. Inmiddels hebben we al zo'n tien enthousiaste vrijwilligers, maar we zoeken er nog meer! Immers, hoe meer er wordt georganiseerd, hoe meer mensen we nodig hebben. Verder horen we graag uw ideeën en samen maken we er iets moois van.'
 
Wie meer wil weten, gaat naar www.participatiehuisaalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.