Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brandweer zoekt vrijwilligers'
05mrt 2015

Brandweer zoekt vrijwilligers

REGIO - Brandweerteams in de gemeenten Aalburg, Drimmelen, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem zoeken versterking. Vooral in Almkerk, Den Hout, Dorst, Genderen, Giessen, Hank, Lage Zwaluwe, Sleeuwijk, Terheijden, Woudrichem en Wijk en Aalburg  zijn nieuwe vrijwilligers (M/V) nodig.

Als vrijwilliger word je in twee jaar tijd volledig opgeleid tot allround brandweerman of -vrouw. Brandweermensen werken in een team met als belangrijkste taak uitrukken naar branden en ongevallen. Hiervoor wordt bijna wekelijks geoefend. Hoewel het vrijwilliger heet, staat tegenover de tijd die besteed wordt aan de brandweer een vergoeding. Vrijwilligers treden in dienst van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en alle arbeidsvoorwaarden, faciliteiten en verzekeringen zijn van toepassing. Lid zijn van de vrijwillige brandweer is een vak, maar vooral ook een geweldige uitdaging.

Voorwaarden
Er geldt een aantal voorwaarden om de brandweer te kunnen komen versterken. Iedereen die in aanmerking wil komen als vrijwilliger is tussen de 18 en 45 jaar en moet een goede gezondheid en conditie hebben. Bij voorkeur wonen en werken de brandweermensen zo veel mogelijk in de kern waar ze bij de brandweer willen, omdat snelheid altijd geboden is in geval van een alarm.

Informatie
De brandweer gaat een informatieavond houden in één van de brandweerkazernes. Op deze informatieavond zal de brandweercommandant u uitleggen wat het brandweerwerk inhoudt en welke rol u daarbij kunt vervullen. Ook is er gelegenheid het brandweermaterieel te bekijken en vragen te stellen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het brandweerwerk en wilt u meer informatie? Geef u op via cluster-noord@brandweermwb.nl en kom naar de informatieavond. Geïnteresseerden kunnen met vragen of voor aanvullende informatie bellen met Marcel de Jong op telefoonnummer 0162 – 481650 Mailen kan ook naar cluster-noord@brandweermwb.nl.Deel dit bericht met je vrienden!