vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Talentenfabriek Genderen uit de startblokken

24 februari 2015 (door AalburgNet)

GENDEREN - Te midden van de ruimte die het Land van Heusden en Altena ademt, ligt het dorpje Genderen. Het kerkdorp heeft er een parel bij. Dinsdagavond ging in de luwte van de landelijke ruimte een Talentenfabriek van start. Onder de bezielende leiding van twee dames, Helma Vos en Willeke van der Heijden, draaien in de fabriek van begaafdheden al twee afdelingen: de Kwastenfabriek en de Herstelfabriek. Voorlopig... Want er zit nog meer in het vat.

Wie van schilderen houdt, zijn talenten wil beproeven, vindt zijn stek in de Kwastenfabriek. In de Herstelfabriek kunnen mensen hun kapotte spullen laten reparen tegen een schappelijke kostprijs. Maar er is meer...
De dames Van der Heijden en Vos zijn nog lang niet uitgedacht en lieten tegenover de pers eerder weten nog op zoek te zijn naar een klokkenmaker of een edelsmid. Wie doordenkt, mag er dus vanuit gaan dat er binnen niet al te lange tijd een Klokkenfabriek en een Smidse aan de Talentenfabriek zal worden toegevoegd. In de wandelgangen valt al te horen dat ook een Fotofabriek niet wordt uitgesloten... En wie iets anders te fabrieken heeft, ook voor andere initiatieven is er ruimte genoeg in de nieuwe Genderense Nijverheid.

Opening
De Talentenfabriek werd dinsdagavond 24 februari officieel geopend. Vanaf die datum zal de Kwastenfabriek iedere dinsdagavond open zijn en wordt op de eerste dindag van de maand een creatief atelier georganiseerd. Het eerste atelier is 10 maart.
De Herstelfabriek heeft iedere laatste dinsdag van de maand zijn deuren wagenwijd open. Gerepareerd kan er worden tussen 19.00 en 21.00 uur.

Plaats van al deze actie is het Genderense Dorpshuis aan de Rondendans 10.

(Foto ©Redactie Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.