vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Stop de Carnavalskraker

9 februari 2015 (door AalburgNet)

ALTENA - Wie gezellig carnaval gaat vieren of op vakantie gaat tijdens de carnavalsperiode moet zorgen dat zijn of haar woning goed is afgesloten. Ieder jaar is er in die periode namelijk een piek in het aantal inbraken te zien. Hou geen kater aan de carnaval over. Neem maatregelen en voorkom dat uw hang-en sluitwerk tijdens carnaval gekraakt wordt door een inbreker. Aldus de politie in een speciaal bericht.

Tips
De politie geeft de volgende tips over wat mensen zelf kunnen doen: 'De woninginbrekers tegenhouden, daar kunt u zichzelf en de politie bij helpen. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Als u direct belt, is de kans groter dat wij als politie de verdachte kunnen aanhouden. Ziet u iets verdachts, dan kunt u dit ook vastleggen met uw mobiele telefoon. Mogelijk kunnen we met behulp van uw beelden de daders opsporen.'

    Houd uw bericht op voicemail of antwoordapparaat neutraal. Vertel ook niet op internet (Twitter, Facebook, enzovoorts) dat u op vakantie gaat of dat u ergens aan het genieten bent van uw vakantie. Inbrekers kunnen meekijken als u uw berichten niet afschermt.
    Sluit alle ramen en doe alle buitendeuren goed op slot. Laat ook geen toilet- of badkamerraampjes openstaan als u weggaat.
    Laat geen sleutels aan de binnenkant van buitendeuren zitten. Leg nooit een sleutel onder bijvoorbeeld een deurmat of bloempot.
    Gebruik als u weggaat het nachtslot en draai de sleutel minimaal één keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken (flipperen). Het lukt dan ook niet om het slot van buitenaf te bedienen (hengelen).
    Vertel uw buren dat u niet thuis bent en laat ze een oogje in het zeil houden.
    Zorg voor een bewoonde indruk. Haal geen planten weg bij de ramen, laat dagelijks uw post weghalen en houd gordijnen open, maar laat ze ‘s avonds sluiten als u dat normaal ook doet. Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting op elke verdieping van uw woning.
    Merk en registreer waardevolle bezittingen in uw huis met postcode en huisnummer.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.