donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Wijk en Aalburg zoekt belangstellenden voor dorpsraad

3 februari 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Alle kerkdorpen in de gemeente Aalburg beschikken over een dorpsraad, behalve Wijk en Aalburg. Omdat de gemeente Aalburg het belangrijk vindt dat ook het grootste kerkdorp in Aalburg een dorpsraad krijgt, doet men een oproep aan de inwoners van Wijk en Aalburg om mee te helpen een dorpsraad op te richten.  Twee inwoners uit Wijk en Aalburg, Henri Raams en Han Koot, hebben aangeboden hieraan mee te gaan werken en de oprichting van een dorpsraad te ondersteunen..

Een dorpsraad kan een belangrijke schakel vormen tussen de burgers en de gemeente. Met dorpsraden zal overleg gevoerd worden over allerlei onderwerpen die het dorp aangaan. Tevens kan een dorpsraad ook zelf zaken bij de gemeente onder de aandacht brengen. Ook kan een dorpsraad zich op velerlei manieren inzetten voor het welzijn van de inwoners. Kortom een dorpsraad kan een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van een goed woon- en leefklimaat en de participatie van burgers in de meningsvorming in en rond het dorp.
Een in te stellen dorpsraad zal een zelfstandig orgaan worden. Vanuit de gemeente zal ondersteuning worden verleend bij het opstarten.

Belangstelling
Of er een dorpsraad in Wijk en Aalburg komt, hangt natuurlijk af van de belangstelling. De gemeente laat weten: 'Daarvoor willen we voor belangstellende inwoners uit Wijk en Aalburg die mee willen denken/werken aan het oprichten van een dorpsraad een informatieavond beleggen op woensdag 11 maart a.s. om 19.30 uur in het gemeentehuis van Aalburg. Indien u belangstelling heeft de informatieavond bij te wonen wordt u verzocht zich hiervoor voor 1 maart aan te melden door een emailbericht te sturen naar dorpsraadwijkenaalburg@gmail.com met daarin vermeld uw naam, adres, emailadres en telefoonnummer.'

Aanmelding hoeft nog niet te betekenen dat u zelf in de dorpsraad zitting wilt/kunt nemen. Uiteindelijk beslissen de inwoners van Wijk en Aalburg hoe de samenstelling van de dorpsraad er uit gaat zien.

Voor meer informatie over de dorpsraden wordt u verwezen naar de website www.aalburg.nl, onderdeel gemeente, item dorpsraden. U kunt ook contact opnemen met de gemeentelijk coördinator dorpsraden, Kees Noorloos (0416-698705).

(Foto Aalburg.net)

Lees meer over:

gemeente dorpsraad kerkdorpen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.