zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Burgemeester Naterop maant tot kalmte en verantwoordelijkheid rond jaarwisseling

29 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Burgemeester Fons Naterop richt zich tot de Aalburgse bevolking in een biref die doorde gmeente Aalburg is gepubliceerd. Hij wenst alle Aalburgers een geslaagd Oud en Nieuw en refereert aan de nieuwe vuurwerkregels. Over 'Veen' rept hij met geen woord. Wel roept hij iedereen op tot kalmte, verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Tevens nodigt hij de inwoners uit op de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis op 2 januari aanstaande

Nog enkele dagen en dan sluiten we 2014 af. Wij brengen dan met elkaar een toast uit op het nieuwe jaar dat weer voor ons ligt en wensen elkaar het beste toe. Dat gebeurt ook in de Aalburgse samenleving.

Niet alleen in de huiskamers, maar ook op diverse andere locaties in de gemeente Aalburg zal het nieuwe jaar feestelijk van start gaan. In bijna elk kerkdorp is er dan ook wel een ontmoetingsplaats om elkaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen.

Ik steun van harte alle vrijwilligers die zich inzetten voor een gezellige jaarwisseling. Ik doe een beroep richting de Aalburgse gemeenschap op uw betrokkenheid èn verantwoordelijkheid om de jaarwisseling in Aalburg rustig te laten verlopen. Speerpunten van mijn kant zijn voorkoming van: vernielingen, overlast/verstoring van de openbare orde, bedreiging van de hulpverleningsdiensten, overmatig drankgebruik en gevaarlijk vuurwerk.

Het is bekend dat mens en dier veel overlast van vuurwerk kunnen hebben. Daarom is er vastgelegd dat er alleen op oudjaarsdag vanaf 18.00 uur en nieuwjaarsnacht tot 02.00 vuurwerk afgestoken mag worden en dan natuurlijk alleen maar legaal vuurwerk. Helaas komt er ook steeds meer illegaal en vaak zeer gevaarlijk vuurwerk in omloop. Heel veel medeburgers ervaren dit als een grote zorg, waar we allemaal -juist als samenleving- een verantwoordelijkheid in dragen.  

Namens het gemeentebestuur van Aalburg wens ik u allen een mooi Kerstfeest en een fijne jaarwisseling toe. Verder nodig u graag uit op vrijdagavond 2 januari 2015 tussen 19.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis van Aalburg de nieuwjaarsreceptie te komen bezoeken en met elkaar een toast op het nieuwe jaar uit te brengen.

Hartelijke groeten,

de burgemeester van Aalburg,
A.M.T. (Fons) Naterop.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.