vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Schrijfster dreigbrief Sylvana de Backer veroordeeld tot celstraf

9 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De rechter heeft gesproken. De vrouw uit Ammerzoden die begin dit jaar een dreigbrief schreef aan oud-wethouder Sylvana de Backer is veroordeeld. De aangevoerde bewijzen waren overtuigend genoeg. Dat heeft de rechtbank in Breda maandag besloten.

De vijftig jarige mevrouw mag 26 dagen brommen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Het onvoorwaardelijke deel van haar straf zit er al op. Dat is gelijk aan haar voorarrest. Concreet betekent dit dat de Ammerzodenaar niet meer de gevangenis in hoeft. Justitie eiste eerder een werkstraf van tachtig uur.

Schadevergoeding
Oud-wethouder De Backer had tegen de vrouw een schadevergoeding ingediend van 4500 euro. 'Voor geleden materiële schade' zo luidde het motief. De Bredase rechter wees die eis af 'omdat die onvoldoende onderbouwd' was, aldus het AD.

De vrouw had in februari dit jaar via een brief die bij de redactie van Omroep Brabant bezorgd werd, gedreigd een aanslag te plegen op het gemeentehuis van Aalburg. In dat schrijven viel ze kwalijk uit tegen de oud-wethouder. Ook burgemeester Fons Naterop en één van de Aalburgse wijkagenten kreeg een flinke veeg uit de pan.

Over de motieven van de vrouw is niets bekend, zij heeft steeds ontkend iets met de brief te maken te hebben. Twee weken geleden meldde de dame in kwestie nog aan de rechtbank dat ze betreffende brief niet geschreven heeft. Deskundigen menen dat de verdachte aan waanideeën lijdt. Om die reden wil ze ook niet behandeld worden of in therapie genomen worden.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.