vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Wie zet Het Willem in vuur en vlam?

25 november 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Midden op een doordeweekse dag op het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg. Er ontbreken drie leerlingen in de les. Om beurten brengen ze een bezoek aan de kamer van directeur mevrouw Spuijbroek. Niet omdat ze op het matje worden geroepen omdat ze zich hebben misdragen. Het zijn de finalisten voor de verkiezing van Edukans ambassadeur. Geselecteerd uit een eerder gehouden sollicitatieronde uit tien kandidaten. De Edukansambassadeur wordt het gezicht van Edukans en probeert de rest van de school warm te laten lopen om actie te gaan voeren. De Edukansambassadeur vliegt in februari a.s.  naar het Afrikaanse Ethiopië om daar leeftijdsgenoten te ontmoeten en te ontdekken waarom daar veel kinderen moeten werken terwijl ze juist heel graag naar school willen. Scholing is immers de kans op een fatsoenlijke baan, kans op een toekomst. Na terugkomst worden er voor alle leerlingen van het Willem presentaties gegeven van deze bijzondere reiservaring.

Zover is het echter nog niet. Tess Kamma uit Babyloniënbroek, Vivian van Esch en Gerlinde van de Wetering, beiden uit Wijk en Aalburg presenteren zich tijdens de finaleronde van de sollicitatieprocedure. In de sollicitatiecommissie met de directeur en enkele docenten is ook Paul Verbraak van Edukans aanwezig. Hij zal de uiteindelijk de keus maken met het team van Edukans, welke sollicitant het beste in de reisgroep past. Ongeveer 45 scholen uit heel Nederland vaardigen op deze manier iemand af namens hun school.

Tess, 3KB  richting SDV (Sport Veiligheid en Dienstverlening), bijt het spits af en presenteert vol vuur waarom zij zo graag de kinderen daar wil helpen. Ze heeft goede ideeën om daarna acties te houden. Vivian, Havo/vwo doet Business erbij en  heeft zich goed verdiept in de mensen en scholen in Ethiopië en laat met haar handelsinzicht zien dochter te zijn van een ondernemer. Tenslotte vertelt Gerlinde 3TL, over het hulpproject van haar zus en zwager in Kenia. Ze is er ook geweest en verkoopt ook stroopwafels voor dit doel. Ze heeft zodoende al Afrika ervaring en spreekt gemakkelijk en goed Engels.

Drie kanjers die zo jong al laten zien waar het in het leven om gaat. Bewogen met de medemens, dichtbij en ver. Ieder jaar weer een feestje om alle sollicitanten aan te horen. Geïnspireerd met hetzelfde vuur en toch allemaal zo verschillend. Moeilijk om de meest geschikte persoon aan te wijzen.

Vrijdag 28 november a.s. wordt in de winnaar bekend gemaakt onder het oog van alle medeleerlingen. Wordt het Tess, Vivian of toch Gerlinde?

Lees meer over:

school Het Willem edukans college
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.