donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Opening Pop-Up shop aan de Aalburgse Galerij

21 november 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - 'In Altena worden veel unieke artikelen gemaakt; tijd om deze producten zichtbaar te maken. Welkom in Pop-up shop Galerij 15.'Zo opent de Facebook-pagina van Pop-up die op 22 november aan De Galerij in Wijk en Aalburg van start gaat. Een tijdelijke winkel: een maand lang laten twintig jonge ondernemers uit Altena zien wat hun kwaliteiten zijn.

Het idee om een Pop-up store te openen komt van Sanne van Helden-Hak en Nieske Hak. Zij ontdekten dat er veel leuke producten in de regio werden gemaakt. Samen met ontwerper Marloes Kiezebrink en maatschappelijk werker Berbel Veth-Spiering benaderden ze de gemeente om vergunning te krijgen voor een tijdelijke winkel.

Nu gaan ze van start aan De Galerij. De jonge ondernemers laten weten: “We trakteren de omgeving op een breed scala aan disciplines. Een fotografe zet bijvoorbeeld haar studio op om ter plekke op de (kerst)foto te kunnen gaan. En een illustratrice tekent live haar kunstwerken. Daarnaast hebben we natuurlijk de leukste ondernemers verzameld die hun spullen aanbieden waarmee ieder huis feestelijk versierd kan worden. In deze tijdelijke winkel word je verrast, dat is zeker. Van sprookjesachtige illustraties tot vrolijke kaarten, via vette kerstversiering naar kleding. Alles in de winkel is te koop. Ook de stoelen en tafels. De verschillende producten en identiteiten bij elkaar maken deze winkel uniek. We doen het echt met z’n allen. Iedere deelnemer is mede bepalend hoe de pop-up eruit gaat zien, daarom hebben we streng geselecteerd. Passen we bij elkaar? Versterken we elkaar? En willen we het zelf kopen? Het moet een winkel worden die inspireert en waar je wilt blijven hangen. Om koffie te drinken, te kletsen of een film te kijken bijvoorbeeld.'

Openingstijden
Zaterdag 22 november t/m zaterdag 20 december donderdag t/m zaterdag – 10:00 -16:00 uur.
Allemaal te vinden aan De Galerij 15 in Wijk en Aalburg.
Het laatste nieuws is te lezen via www.facebook.com/galerij15

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.