vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Huisartsen geven tekst en uitleg

14 november 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Donderdag 13 november vond er in Wijk en Aalburg een informatiebijeenkomst plaats over de veranderde avond-, nacht-, en weekenddiensten voor huisartsen uit Veen, Genderen en Wijk en Aalburg. Circa 100 inwoners werden in het Willem van Oranje College hierover nader geïnformeerd.

Huisartsen en Huisartsenpost HOV gaven samen uitleg over de redenen voor deze ontwikkeling. Doordat er in deze regio steeds minder huisartsen voor hetzelfde aantal diensturen beschikbaar zijn is de werkdruk onder huisartsen te groot geworden. De aanwezigen luisterden aandachtig en toonde begrip voor de veranderingen in de diensten van huisartsen. Door invoering van deze wijziging blijft de continuïteit en kwaliteit van de huisartsenzorg in deze regio echter wel gewaarborgd.
 
Per 1 november 2014 zijn de avond-, nacht-, en weekenddiensten voor de huisartsen uit Veen, Genderen en Wijk en Aalburg veranderd. Consulten vinden niet meer plaats in de praktijk van de huisarts, maar op de huisartsenpost in ’s-Hertogenbosch of Zaltbommel. De visiteregeling blijft ongewijzigd.

Acuut
Voor acute zorgvragen s’avonds, s’nachts of in het weekend neemt men eerst telefonisch contact op met de huisartsenpost. Het telefoonnummer blijft hetzelfde: 0900 - 4005006. De patiënt wordt dan, indien nodig, verwezen naar de post in ’s-Hertogenbosch of Zaltbommel. Bij een spoedgeval waarbij de patiënt om medische redenen zelf niet naar de post toe kan komen, komt een van de huisartsen naar de patiënt toe.

Medio 2015 zal de huisartsenpost in ’s-Hertogenbosch verhuizen naar het Jeroen Bosch ziekenhuis. Om dit te realiseren wordt er op dit moment daar eerst verbouwd.

Lees meer over:

regio huisartsen huisartsenpost
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.