zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Meerdere winnaars bij finale Aalburg Onderneemt

7 november 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Een avond met vooral winnaars, dat was de uitkomst van de finale van Aalburg Onderneemt. Shelby van Andel van het bedrijf Oefenen voor School.nl was de winnares van de hoofdprijs. Zij ging donderdagavond naar huis met een cheque van € 5.000,-.

Ook de andere finalisten noteerden mooie resultaten vanuit Aalburg Onderneemt. Marielle Alberts gaat zo met haar voedingspraktijk Pure Energy met Kwetters Eieren aan de slag met een health check voor het personeel. Vortical heeft inmiddels al twee opdrachtgevers uit de jury. Daarnaast zal een mentor met hen gaan kijken om het bedrijf verder te vestigen binnen de gemeente Aalburg. Niels Kamphuis van het bedrijf GroepsCare zal samen met de gemeente Aalburg gaan kijken om een gesprek te faciliteren tussen de zorginstanties en Niels Kamphuis.

Plannen
Na een uitgebreide selectie presenteerden donderdag 6 november de vier finalisten zich opnieuw aan de jury. Alle finalisten presenteerden donderdag hun plannen. Ondernemer René van Ballegooijen van het bedrijf Vortical wil bijvoorbeeld gaan uitgroeien tot hét videoproductiebedrijf in de regio. Shelby van Andel van Oefenen voor School.nl wil aan de slag met een app voor het onderwijs, die zo haar onderwijs begeleidende producten extra kracht bij zet. Niels Kamphuis van het bedrijf Groepscare zoekt juist ondersteuning en aansluitingen om zorginstanties samen te brengen, terwijl Mariëlle Alberts van voedingspraktijk Pure Energy juist aansluitingen zoekt om haar unieke programma te introduceren bij bedrijven. Op basis van deze plannen krijgen alle vier finalisten mentorschap, om zo de doelen na te streven.

Initiatief
Aalburg Onderneemt is een initiatief vanuit het Ondernemersmanifest. Gevestigde Aalburgse ondernemers zetten zich in voor startende ondernemers om hen een extra steuntje in de rug te geven. Ad Bax (Bax & Van Kranenburg), Eddie den Dekker (E. den Dekker B.V.), Dirk Bouman (Arie Bouman Tuinplanten) en John Kwetters (Kwetters Eieren) hebben samen met burgemeester Fons Naterop het initiatief genomen om startende ondernemers te gaan ondersteunen. Zo startten zij de zoektocht naar de "Anton Philips van Aalburg".

2015
Volgend jaar wordt er opnieuw gezocht naar kersverse ondernemers. Ondernemers kunnen zich hiervoor aanmelden via info@aalburgonderneemt.nl. Ook zal er in 2015 een groep studenten gaan deelnemen aan Aalburg Onderneemt. Studenten die afstuderen op het International Business College van het Willem van Oranje College kunnen ook rekenen op de support van Aalburg Onderneemt. Hiervoor zullen Aalburg Onderneemt,  20-80 Learning.nl en het Willem van Oranje College gaan samenwerken.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.