donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Aalburg wil Jongereninitiatieven belonen

30 oktober 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg stelt 5.000 euro beschikbaar om de jeugd te stimuleren nieuwe initiatieven voor jongeren te ontplooien. Voorstellen daarvoor kunnen tot 1 december a.s. bij de gemeente worden ingediend.     

Het doel van dit project is om goede initiatieven een steuntje in de rug te bieden door eenmalig een bijdrage beschikbaar te stellen. De initiatieven moeten bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid. Het kan gaan om kleine of grotere projecten, maar altijd om projecten waar jongeren zich zelf voor in willen zetten. De bijdrage is bedoeld om het initiatief op gang te brengen of extra te stimuleren. Het initiatief moet een maatschappelijk belang dienen en ten goede komen aan de Aalburgse inwoners en na afloop van de subsidieperiode op eigen kracht voortgezet kunnen worden..

De gemeente laat weten: 'Woon jij in de gemeente Aalburg, ben je niet ouder dan 23 jaar en heb je een ontzettend leuk idee om iets te organiseren voor je leeftijdsgenoten? Doe dan mee! '

Aanvraag
Initiatieven kunnen tot uiterlijk 1 december 2014 bij de gemeente worden ingediend. In de aanvraag moet komen te staan: wie de initiatiefnemers zijn, een korte omschrijving van het project en een financiële onderbouwing. De omschrijving van het initiatief mag in eerste instantie globaal en algemeen zijn en hoeft dus nog niet geheel uitgewerkt te zijn.
De indieners krijgen de kans om het initiatief te pitchen voor een jury in het Participatiehuis.

Informatie
Voor nadere informatie of ondersteuning bij het opstellen van je aanvraag kan contact opgenomen worden met de gemeente Aalburg, Anne-Marije Edelman, telefoon 0416-698717, email a.edelman@aalburg.nl, postbus 40,4260 AA Wijk en Aalburg.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.