Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De bodemloze Aalburgse glasvezelput'
25okt 2014

De bodemloze Aalburgse glasvezelput

AALBURG - Optimaas is exit. Geen coöperatief glasvezel in heel Aalburg. Jaap Budding, de immer kritische Aalbuger, heeft - als velen - kennis genomen van de mededeling van wethouder Shah Sheikariem. Budding denkt er het zijne van...

'Glasvezel in Aalburg zal onze gemeente voort stuwen in de vaart der volkeren. Het huidige snelle netwerk wordt vervangen door een supersonisch snel netwerk, zó snel dat uw computer het niet meer kan bijbenen. Dat waren belangrijke argumenten voor de toenmalige Gemeenteraad van Aalburg om € 150.000 gemeenschapsgeld in de pot te doen, waarmee een wervingsactie kon worden opgezet om van minimaal 55% van de aansluitbare adressen de toezegging te krijgen dat ze mee gaan doen zodra de wonderkabel in de grond ligt.

Noest ging men aan het werk. Die € 150.000 krijgen we gewoon terug bezweerden de politici. Daarbij stapten ze er lichtzinnig overheen dat in de kleine lettertjes stond, dat het geld foetsie zou zijn als die 55% niet gehaald werden. Geen probleem volgens de voorstanders, want die 55% is een appeltje-eitje verhaal. Dat gaan we gewoon halen. Er kwam een echte deadline. Als we voor 2014 die handtekeningen niet halen, dan is het jammer, maar dan gaat de stekker er uit. 

Onmogelijk
Deze spierballentaal van de politiek verstomde toen in 2013 bleek dat er om en nabij 20% handtekeningen werden binnen gehaald. Ja, maar, verkondigde de coöperatie toen: die tijd tot 31 december was veel te kort. Het was onmogelijk om in zo korte tijd die 55% handtekeningen te halen. Bovendien kwamen er berichten dat die domme Aalburgers, die de kat uit de boom keken, het gewoon niet snapten. Ze waren gewoon niet slim genoeg. In de toekomst zouden ze er spijt van krijgen als ze nu niet zouden tekenen voor de wondervezel..
 
Kortom, de coöperatie vroeg een verlening van drie maanden en kreeg die ook. Dat kwam goed uit, want dan kon het nog niet gebruikte deel van de € 150.000 mooi nog worden opgemaakt ook. Gewoon terug storten in de gemeentekas was veel te ingewikkeld.'
 
Jaap Budding Deel dit bericht met je vrienden!