vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Finalisten Aalburg Onderneemt bekend

16 oktober 2014 (door AalburgNet)

 

AALBURG - De finalisten van het project Aalburg Onderneemt zijn bekend. Op donderdag 6 november zullen de vier finalisten zich presenteren aan de jury. Maandagavond 6 oktober en maandagavond 13 oktober presenteerden in totaal zeven kersverse ondernemers zich aan de jury.

Het project Aalburg Onderneemt is ontstaan vanuit het ondernemersmanifest. Projectontwikkelaar Bax en van Kranenburg, Arie Bouman Tuinplanten, E. den Dekker, Kwetters Eieren, internet marketing bureau HV Media en de gemeente Aalburg faciliteren de zoektocht naar de "Anton Philips" van Aalburg. Het project begon met ruim 1000 jonge ondernemers die in de afgelopen drie jaar zich hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Door diverse selectiemethodes bleven hier zeven jonge ondernemers van over. Verdeeld over twee maandagavonden presenteerde deze ondernemers zich aan de jury.

Deelnemers

  • Niels Kamphuis van het bedrijf GroepsCare presenteerde zijn unieke combinatie van zorgcomplexen.
  • Dave de Vaan van fitnessschool Refresh your Fitness presenteerde zijn sportschool in het hart Wijk en Aalburg.
  • Shelby van Andel vertelde over haar webshop Oefenen voor School.nl, waarmee leerlingen thuis ondersteuning krijgen voor hun schoolopdrachten.
  • Mariella Alberts van Voedingspraktijk Pure Energy vertelde over haar unieke voedingsadvies en werkwijze.
  • Marco de Leeuw presenteerde hoe hij de iPhone Repair Service al een brede landelijke dekking geeft.
  • René van Ballegooijen presenteerde zijn bedrijf Vortical, waarmee hij videoreportages maakt.
  • Angela Burghout maakte veel indruk op de jury met de unieke houtproducten van Hout & Living.

Tijdens deze ronde kregen de kersverse ondernemers precies één minuut de tijd om zich te presenteren aan de jury. Op basis daarvan stelde de jury vragen om een helder beeld te krijgen van de wensen en behoeften van de startende ondernemers. De jury bestond uit Ad Bax (Bax en van Kranenburg), Dirk Bouman (Arie Bouman Tuinplanten), Pim Bouman (wethouder Economische zaken), Eddie den Dekker (E. den Dekker), John Kwetters (Kwetters Eieren) en Leny van der Ham (20-80 Learning).

Uniek
Aalburg Onderneemt is uitgegroeid tot een uniek project, het is namelijk een project waar de uitkomst niet van vast staat. Zo is onbekend of er één of meerdere winnaars worden, ook is onbekend wat exact de prijs gaat worden. Wanneer de startende ondernemers de juryleden overtuigen kunnen zij bijdragen aan leningstelsel, of ondersteunen in het vinden van een geschikte bedrijfslocatie, maar ook kan dit in de vorm van mentorschap.

Finale
Op donderdagavond 6 november 2014 vindt de grote finale van Aalburg Onderneemt plaats. Dan zal de jury een besluit nemen welke ondernemers er verdere ondersteuning krijgen vanuit de juryleden. In totaal zullen dan vier overgebleven finalisten, te weten Niels Kamphuis (Groepscare B.V.), Shelby van Andel (Oefenen voor School.nl), Mariella Alberts (voedingspraktijk Pure Energy) en Rene van Ballegooijen (Vortical) zich opnieuw presenteren voor de jury. Hoe die finale avond exact ingevuld zal worden, wil de organisatie nog niet bekend maken, maar het belooft een mooie avond te worden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.