donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ontwikkeling bedrijventerreinen ligt op koers

8 oktober 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - Volgens de huidige planning komt het bestemmingsplan voor het Regionaal Bedrijven Terrein in oktober 2014 in de raad van Werkendam en zal na de zomer 2015 de raad van de gemeente Woudrichem het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein in Giessen ter besluitvorming aangeboden krijgen. Aldus de Raadsinformatiebrief die het Aalburgs College heeft verzonden aan de gemeenteraad.

Doelstelling van het regionaalontwikkelingsbedrijf (ROB) is om de bedrijventerreinen RBT, Bruine Kilhaven en Giessen tot ontwikkeling te brengen en de geproduceerde bouwrijpe kavels te verkopen aan ondernemers. Het jaarplan 2014 beschrijft de "producten" die door het projectbureau ROB worden uitgevoerd. Voor 2014 zijn dit analyse grondexploitatie Deloitte, Marketing en Acquisitieplan, Marktonderzoek, overdracht projecten aan ROB,
Leningen BNG en implementatie duurzaamheid. Daarnaast worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd in het kader van ontwikkeling van bedrijventerreinen Bruine Kilhaven V, RBT en Giessen.

Overdracht
In de aandeelhoudersvergadering van 22 september 2014 zijn de aandeelhouders akkoord gegaan met de overdracht van gronden van de gemeenten aan het ROB. De gronden worden daarbij aangemerkt als bouwterrein (conform advies Deloitte) en er zal op basis van taxaties geen sprake zijn van staatssteun. De formele overdracht en financiële afwikkeling zal plaatsvinden rond 1 oktober 2014.

Kosten
Op 3 december 2013 heeft de aandeelhoudersvergadering naast de startgrondexploitatie ook voor de jaren 2013 en 2014 de (programma)begroting goedgekeurd. Door de ontwikkelingen in 2013 en de eerste helft van 2014 is de begroting van 2013 onderschreden en zal naar verwachting de begroting van 2014 overschreden worden.
Belangrijkste reden van overschrijding is dat activiteiten en daarmee gepaarde kosten die aanvankelijk in 2013 gepland waren nu in 2014 uitgevoerd worden. Daarnaast ontwikkelen de boekwaarden van de complexen in Woudrichem en Werkendam zich. Verder zijn de ramingen aangepast zoals verwoord in de halfjaarrapportage 2014.

Als gevolg van een aantal mutaties verbetert het saldo van de grondexploitatie met € 2.380.000 van € 3.738.273 naar € 6.116.467. Mutaties zijn onder andere het naar beneden aanpassen van de uurtarieven van leden van het projectbureau en het afsluiten van een nieuwe langlopende lening tegen lage rente. Het is echter niet ondenkbaar dat de uitkomsten van het marktonderzoek van Ecorys dit resultaat negatief zal beïnvloeden.

(Foto Redactie AltenaSteden.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.