donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ondernemers gaan op voor Millenniumprijs 2014

15 september 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Vanaf 2012 heeft de werkgroep Millenniumdoelen ervoor gekozen jaarlijks een zogenaamde Millennium Ondernemersprijs uit te gaan reiken. Een prijs die bedoeld is voor alleen ondernemers en instellingen uit de gemeenten Aalburg. Jaarlijks worden kandidaten genomineerd die zich op het terrein van duurzaam ondernemen (hebben) onderscheiden. Voor de eerste maal werd deze prijs in 2012 uitgereikt aan bakkerij Hardeman te Wijk en Aalburg. In 2013 mocht Houthandel van Loon deze prijs in ontvangst nemen.

Ook in 2014 wordt deze Millennium Ondernemersprijs weer beschikbaar gesteld. De werkgroep nodigt dan opnieuw alle ondernemers en instellingen uit die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid zich hiervoor aan te melden.

Duurzaamheid
Onder duurzaamheid verstaat de werkgroep de beschrijving die staat voor zogenaamd TRIPLE P, ofwel People, Planet en Profit

People: Je houdt altijd het welzijnvoor ogen van je medewerkers specifiek en de maatschappij in het algemeen in het oog. Denk aan investeren in personeel, diversiteit (personeel) en mensenrechten en kinderarbeid (maatschappij)
Planet: Je houdt bij alle bedrijfsactiviteiten rekening met het milieu. Bijvoorbeeld door verstandig met energiegebruik om te gaan, afval te scheiden en het productieproces zo milieuvriendelijk op te zetten.
Profit: Naast de omzet en winst van het bedrijf, kijk je ook naar de economische effecten die jouw bedrijfsactiviteiten op de directe omgeving hebben. Bijvoorbeeld de werkgelegenheid, infrastructuur en sponsoring.

Fair trade
De term fairtrade bestaat uit een aantal krachtige doelstelling. Fair trade is:

  • Handelen met respect voor mens en milieu en vanuit gelijkwaardigheid en partnerschap.
  • Samenwerking tussen producenten (organisatie), importeurs, groothandels, winkels en consumenten.
  • Een eerlijke prijs betalen voor producten, wardoor de producenten zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen.

Kortom: respect, gelijkwaardigheid, samenwerking en eerlijkheid voor producten en producenten. Deze manier van werken schept werkgelegenheid. Hierdoor stijgt de welvaart van mensen zelf, van hun dorp en soms zelf van de hele regio.

Wie als bedrijf of instelling op de twee genoemde onderdelen van duurzaamheid actief en bewust werkzaam is, komt u in aanmerking voor deze gemeentelijke prijs.

Randvoorwaarden
De bedrijven en instellingen die voor de jaarlijks prijs in aanmerking kunnen komen zijn geen stichtingen of verenigingen. Het bedrijf moet gevestigd zijn, of een vestiging hebben in de gemeente Aalburg.  Bedrijven moeten aan kunnen tonen op de voornoemde drie P’s actief te zijn. Dit kan met concrete voorbeelden, activiteiten en maatregelen worden aangetoond. U kunt aantonen dat u zich inzet voor fairtrade producten binnen uw bedrijf of deze producten aan de inwoners van Aalburg verkoopt. Het bedrijf heeft de intentie dit structureel ook te willen blijven doen.

Aanmelden
Bedrijven die in aanmerking komen voor het meest duurzaamste bedrijf in de gemeente Aalburg kunnen zich aanmelden bij de heer Ery Kooi, telefoonnummer (0416) 698704 of via @mail: e.kooi@aalburg.nl met een korte toelichting. Een aanmeldformulier is via de website van de gemeente beschikbaar of kunt u bij voornoemde persoon opvragen. In de maand december 2014 wordt de naam van de onderneming bekend gemaakt die voldoet aan de vermelde criteria en de Millennium Ondernemersprijs 2014 gemeente Aalburg gaat ontvangen.

Voor eventuele vragen over deze ondernemersprijs kunt u ook met genoemde persoon contact opnemen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.