dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Verscherpt toezicht Stichting Zorgplein Maaswaarden opgeheven

11 september 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - ANDEL: De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Stichting Zorgplein Maaswaarden in Wijk en Aalburg opgeheven. De kwaliteit en veiligheid van zorg is sterk verbeterd.

In maart 2014 stelde de inspectie Stichting Zorgplein Maaswaarden voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht vanwege structurele tekortkomingen in de zorg. In de tussentijd is er veel verbeterd, onder andere op het gebied van medicatieveiligheid. Ook zijn bijvoorbeeld de dossiers in orde gemaakt. Daarnaast nam Stichting Zorgplein Maaswaarden de noodzakelijke stappen om de aansturing van de organisatie te verbeteren.

Vorderingen
Gezien de huidige inzet van het bestuur, de raad van toezicht en de medewerkers heeft de inspectie voldoende vertrouwen in de zorgverlening van Stichting Zorgplein Maaswaarden om het verscherpt toezicht op te heffen. De inspectie blijft de vorderingen volgen om te zien of de verbeteringen worden vastgehouden.

In een intern beicht spreekt bestuurder D. Blom zijn waardering uit aan alle medewerkers voor hun inzet: 'Ik spreek mijn waardering en dank uit aan alle medewerkers voor hun grote inzet in de afgelopen maanden.'

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.