vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Aantrekkende woningmarkt doet huizenprijzen Den Eng dalen

25 augustus 2014 (door AalburgNet)

VEEN - De effecten van de aantrekkende woningmarkt zijn duidelijk merkbaar. Huizen wisselen weer vlotter van eigenaar en aankoop van nieuwbouw wordt gestimuleerd. Bijvoorbeeld op Den Eng in Veen, de nieuwe woonwijk die verreist achter de Molen. Om de nieuwbouwmarkt een impuls te geven, zijn de prijzen van verschillende kavels door Woonlinie recent verlaagd.

Woonlinie realiseert in Veen de nieuwbouwwijk Den Eng. Nu de eerste woningen zijn opgeleverd, komt de wijk tot leven. De nieuwe bewoners zijn blij met hun nieuwe leefomgeving. Nieuwbouwplan Den Eng kent een mix van sociale koopwoningen, huurwoningen, woningen in de vrije sector en mogelijkheden voor de zelfbouwers, in de vorm van kavels. 'Deze laatste zijn nu in prijs verlaagd', aldus een bericht van Woonlinie.

Verlaagd
Volgens makelaar Joop van Wijk  uit Wijk en Aalburg is de vraag naar bouwkavels de afgelopen jaren afgenomen. 'De prijzen van de woningen in de bestaande bouw zijn in prijs gedaald en hierdoor aantrekkelijker. De prijs van een nieuwbouwwoning wordt bepaald door bouwkosten en grondkosten. De bouwkosten zijn al laag door de toegenomen concurrentie, toch verloopt de verkoop van bouwkavels nog moeizaam. Woonlinie heeft daarom besloten om de grondkosten van enkele kavels te verlagen om weer aansluiting te vinden bij de markt.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.