Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bring them home...'
03aug 2014

Bring them home...

ALTENA - Op maandag 4 augustus landt opnieuw een C-130 Hercules vliegtuig op Vliegbasis Eindhoven met slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Het toestel van de Koninklijke Luchtmacht komt rond vier uur aan en wordt met hetzelfde ceremonieel ontvangen als de eerdere vier vluchten, aldus het ministerie van Veiligheid en Justitie. 

Nabestaanden zullen ook hier bij aanwezig kunnen zijn. De stoffelijke resten zullen ook weer onder politiebegeleiding naar Hilversum worden vervoerd.

Uit hoffelijkheid besloot de Australische luchtmacht ook bij de eerdere vluchten haar grootste transportvliegtuig - een Boeing C17 Globemaster - af te vaardigen (foto onder) om een deel van de kisten met stoffelijke resten van het Oekraiënse Charkov naar Eindhoven te vervoeren.

Expers
De Nederlandse en Australische experts hebben zondag weer hun werkzaamheden op de rampplek uitgevoerd. Het is voor de derde dag op rij dat er gewerkt kon worden op de locatie waar vlucht MH17 neerstortte. De werkzaamheden vonden plaats bij het dorp Rozsypne.

(Foto boven: een draagploeg van de Koninklijke Luchtmacht brengt één van de kisten naar een gereedstaande lijkwagen.- Foto GLR)
(Foto onder: Respect voor de nabestaanden: Bring Them Home... - Foto C. Timmers - Veldhoven)

 


Bekijk HIER het videoverslag van de ceremonie op Vliegbasis Eindhoven op 25-07-2014... (5,4 mb)Deel dit bericht met je vrienden!