vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Straatspeeldag ontvangt record aantal kinderen

7 juli 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Op woensdag 25 juni  was het vroeg in de morgen nog heel rustig op het marktplein in Wijk en Aalburg. Rond 9 uur kwam daar verandering in. Vijftig vrijwilligers, waaronder veel moeders, werkten zich letterlijk in het zweet om de activiteiten voor de straatspeeldag op tijd klaar te krijgen. De weken ervoor was er al veel voorbereid en door de enorme inzet van vele sponsors, werd er dan ook flink uitgepakt.  

Vanaf 2 uur die middag konden kinderen allerlei leuke dingen doen, zoals rodeoleeuw, vikingschip, levend tafelvoetbal, mega-zandbak, schminken, auto verven, teveel om op te noemen. Daarnaast kregen de kinderen drinken, wat lekkers, ijs, een appel en als afsluiting een goody bag. De straatspeeldag was wat betreft de datum zoveel mogelijk afgestemd op bijvoorbeeld schoolreisjes en dergelijke zodat alle kinderen uit de gemeente konden komen spelen. En dat is gelukt.

Record
Deden vorig jaar 450 kinderen mee, dit jaar werd een record gehaald: 510 kinderen genoten van een geweldige middag. Het record van 500 kinderen is een pluim voor iedereen die organiseert, sponsort en helpt  om kinderen zo’n fantastische middag te geven.

Foto’s van het kinderspektakel zijn te vinden op facebook: straat-buitenspeeldag Wijk en Aalburg en omstreken 2014.

(Foto Straatspeeldag Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.