woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Vragen CDA Aalburg inzake bureaukosten ROB

25 juni 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - In het Brabants Dagblad van 24 juni 2014 staat op pagina 29 een artikel waarin uiteengezet wordt dat de management vergoeding van de ROB directeur de norm conform de Wet Normering Bezoldiging Topfunctionarissen ver overstijgt.

Geschrokken door deze berichtgeving ging de fractie van CDA Aalburg op onderzoek uit en constateerde dat de bureauvergoeding gespecificeerd staat in de raadstukken welke opiniërend zijn besproken bij de raadsvergadering van 11 februari 2014. In de gevoerde discussie bleef dit onderdeel echter onderbelicht. Aldus fractievoorzitter Arno Bouman.

Op 1 juli 2014 staat het ROB wederom op de agenda van de opiniërende raad. Het CDA Aalburg wil vooraf al enkele vragen stellen zodat de betrokken portefeuillehouders voldoende in staat zijn om zich hierop voor te bereiden. Het CDA Aalburg wil graag vooraf of tijdens de vergadering van 1 juli a.s. antwoord van de verantwoordelijke wethouder op de volgende vragen:

1. Vindt de portefeuillehouder de beloning van de directeur ROB Land van Heusden en Altena maatschappelijk verantwoord?
2. Vindt de portefeuillehouder de totale begrote bureaukosten van jaarlijks 389.940 euro in verhouding staan met de geleverde prestatie(s)?
3. Welke mogelijkheden zit de portefeuillehouder om de bureaukosten naar beneden bij te stellen?
4. Is de portefeuillehouder bereid om de hoogte van de bureaukosten ter discussie te stellen bij de eerstkomende aandeelhoudersvergadering?
5. Welke contractsvorm is afgesproken met de huidige functionarissen binnen het ROB Land van Heusden en Altena?
6. Graag hebben wij inzicht in de aanbestedingsprocedure en bijbehorende documenten van de huidige functies binnen het ROB.
7. Vallen de functies binnen het ROB ook onder de Wet Normering Bezoldiging Topinkomens?

Lees meer over:

cda arno bouman bureaukosten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.